Przy uruchamianiu windowsa komp mi sie zawiesza:(

mam dziwny problem i długi: od pewnego czasu już nawet nie pamiętam jak to się zaczeło jak włączam komputer wszystko jest normalnie ale przy uruchamianiu windowsa coś jest nie tak mianowicie: wszystko uruchamia się po kolei menu start itd. ale w pewnym momencie komputer staje nie chce mi sie zaladowac reszta programow w prawym dolnym rogu w starcie sa takie ikonki kolo zegarka i one nie chce sie wlaczyc nie wlacza mi sie kaspersky i polaczenie a jak po tym chce uruchomic jak potem wchodze do panelu sterowania–>polaczenia sieciowe i internetowe–>klikam na polaczenia sieciowe i sie zawiesza komp :evil: czasami nie chce nic mi sie uruchomic musze pare albo parenascie razy zresetowac komuter az zaskoczy i normalnie sie wlaczy :shock: czasami formatowalem dysk po 5 razy i nic a czasami raz sformatowalem i dziala, pozniej zmienilem dysk i bylo welegancko ale pozniej znowu zmienilem na WD 160GB i jest to samo, nie wiem jak sie tego pozbyc to jest jakies chore :twisted: :evil: :cry:

Zmień tytuł na konkretny używając funkcji icon_edit.gif

Inaczej temat poleci do śmietnika.

hmmm …

ja miałem podobnie , nie wiem moze mas zneostradę i AutoConekt , wywal go bo u mnie on własnie sprawiał takie problemy

sprawdzaliście w trybie awaryjnym czy wszystko wporzo/??

Złączono Posty : 29.01.2007 (Pon) 17:49

jak nie to postarajcie się wypalić ważniejsze dane i zróbcie format dysku

Start->Ustawienia->Panel Sterowania Narzędzia administracyjne->Zarządzanie komputerem i tam jest cos takiego jak podgląd zdarzeń i system…na czerwono zaznaczone są zazwyczaj te zdarzenia które zpowodowały zawieszenie systemu (zamrorzenie ekranunic niedziała myszka stoi)

No i jesli wam się to zrobi jeszcze raz sprawdźcie godzine i potem zobaczcie co za Typ błędu macie i kliknijcie na niego i zkopiujcie raport błedu i wklejcie :slight_smile:

aaaaaaaacv1.png

ja w podgladzie gradek83 nie mam zadnych bledow jak resetuje kompa… ja mam lacze radiowe tzn. antene na dachu,kabel antenowy podlaczony do mojej karty sieciowej i program Ralink PCI Wireless LAN CARD

właśnie dlatego być może masz takie problemy, że ta usługa(podgląd

zdarzeń) nie działa prawidłowo - jest to usługa systemowa, nie można

jej wyłączyć, a jeśli zawiedzie, komputer się zresetuje; może też z tego powodu komputer nie może wystartować, bo nie może jej włączyć;

wpisz do uruchom regedit, naciśnij enter, znajdż klucz

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Eventlog

i w panelu po prawj stronie sprawdż wpis przy “start” - powinien być 2,

jeśli byłby inny kliknij prawym na start, modyfikuj i wpisz 2 w pole

dane wartości i ok.

jeśli wpis był prawidłowy w uruchom wpisz regsvr32 eventlog.dll i enter

po tym wszystkim sprawdż podgląd zdarzeń, jeśli nie pojawią się tam

wpisy to prawdopodobnie eventlog.dll albo podgląd zdarzeń jest popsuty,

trzeba by wtedy podmienić je z płytki za pomocą konsoli

Pankiew , helper > i po co się podpinacie, tylko zamęt to wprowadza :?

blady_1910 > jaki masz zasilacz?

OTy-kosmos.JNJN