Przy uruchomieniu Cod 4 i nie tylko wyskakuje bład


(system) #1

Witam!

Mam następujący problem: Przy próbie uruchomienia Call of duty 4 w multiplayer wyskakuje:

Program .... przestał działać

Identyczna rzecz się dzieje w Pro evolution soccer 2009 gdy dojdzie się do ćwierćfinały ligi mistrzów. To samo przy Office 2007 po wyłączeniu któregoś programu. Przy innych grach też się to zdarza czyli "Program ........ przestał działać.

Programy i gry są oryginalne. System operacyjny też oryginalny (Vista Home Premium 32-bit)

Dane kompa:

DirectX DirectX 10.0

Typ procesora DualCore Intel Pentium E2220, 2400 MHz (12 x 200)

Nazwa płyty głównej Asus P5G-MX (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Mikroukład płyty głównej Intel Lakeport-G i945GC

DIMM1: 73.G21B8.AM4 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Karta wideo ATI Radeon HD 3450 (512 MB)

Akcelerator 3D ATI Radeon HD 3450 (RV620)

Karta dźwiękowa ATI Radeon HDMI @ ATI RV620 - High Definition Audio Controller

Proszę o pomoc bo nie wiem co robić. System i kompa mam od maja zeszłego roku. Pozdrawiam.


(Tomkl12) #2

jeśli system tak długo Ci stoi na pc to być może dopomina się już o reinstall?:slight_smile:

btw w jakich okolicznościach i od kiedy masz takie problemy?


(system) #3

Problemy te występują od kilku miesięcy. Zawsze w tych samych momentach.


(Tomkl12) #4

wiesz, zakładałbym, że to wina visty - może dlatego, że bardzo nie lubię tego systemu i kojarzy mi się tylko z jednym -> problemy i jeszcze raz niepowodzenie :slight_smile: spróbowałbym na jakimś xpku np albo cyknij se sevenke :slight_smile: Możesz pokombinować z innymi driverami albo przeinstalować gry na dobry początek. Później zastanów się nad zmianą systemu :slight_smile:


(system) #5

Witam!

To jednak nie wina visty. Odpowiedzi udzielili mi na elektrodzie.

Dla potomnych:

W sieci wszystko obraca się wokół dźwięku np. przepięcia mikrofonu

Cytat:

wtyczkę ...(różową) przemieścić na niebieskie mniejsce

Tu zaś jest mowa o rozwiązaniu dla Realteka:

http://activision.custhelp.com/cgi-bin/ ... X3BhZ2U9MQ


(Tomkl12) #6

heh to samo jest w win7 wiem, że w becie bo rc jeszcze nie instalowałem :smiley: nawet nie przypuszczalem, że taki błąd może być wzięty właśnie z visty ^^