Przy uruchomieniu galerii systemu windows wyskakuje błąd

Witam,

mam problem z galerią fotografii systemu windows. Po otworzeniu programu wyskakuje komunikat “Program Galeria fotografii systemu Windows przestał działać”, a następnie program się wyłącza. Pojedyńcze zdjęcia można bez problemu oglądać, a komunikat wyskakuje gdy przejdę do galerii. Uniemożliwia to m.in. skanowanie dokumentów. Identyczny problem wyskakuje, gdy zostanie uruchomiony program Galeria fitografii usługi Windows live.

Będę wdzięczna za pomoc i sugestie jak to można naprawić :smiley:

Spróbuj przywrócić system do dnia kiedy wszystko było ok.

lelaina , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Trudno jest mi stwierdzić kiedy dokałdnie ten problem wystąpił. Próbowałam już przywracania systemu, jednak mogę jedynie cofnąć się o 3 dni :frowning:

Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

W polu wyszukaj w menu start wpisz Podgląd zdarzeń > kliknij > Dzienniki systemu > wybierz Aplikacja > Po prawej wybierz Filtruj bieżący dziennik > Źródła zdarzeń - wybierz Application Hang > Otwórz i kopiuj zdarzenia z Galerii fotografii systemu Windows,Galeria fotografii usługi Windows live , wklej na forum.

Witam, mam nadzieję, że o to chodziło :smiley: :

Błąd 2010-09-03 10:24:38 Application Error 1000 (100)

Nazwa dziennika:Application

Źródło: Application Error

Data: 2010-09-03 10:24:38

Identyfikator zdarzenia:1000

Kategoria zadania:(100)

Poziom: Błąd

Słowa kluczowe:Klasyczny

Użytkownik: Nie dotyczy

Komputer: Angelika-PC

Opis:

Aplikacja powodująca błąd WindowsPhotoGallery.exe, wersja 6.0.6000.16386, sygnatura czasowa 0x4549b56d, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, sygnatura czasowa 0x00000000, kod wyjątku 0xc0000005, przesunięcie błędu 0x056db5ed, identyfikator procesu 0x1554, godzina rozpoczęcia aplikacji 0x01cb4b416fa08b7f.

Nazwa dziennika:Application

Źródło: Application Error

Data: 2010-09-03 10:05:11

Identyfikator zdarzenia:1000

Kategoria zadania:(100)

Poziom: Błąd

Słowa kluczowe:Klasyczny

Użytkownik: Nie dotyczy

Komputer: Angelika-PC

Opis:

Aplikacja powodująca błąd WLXPhotoGallery.exe, wersja 14.0.8081.709, sygnatura czasowa 0x4a579126, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, sygnatura czasowa 0x00000000, kod wyjątku 0xc0000005, przesunięcie błędu 0x070ab5ed, identyfikator procesu 0x14c4, godzina rozpoczęcia aplikacji 0x01cb4b3eb477411f.

Pozdrawiam

Prawy na Komputer>właściwości>Zaawansowane ustawienia systemu>Zaawansowane-Efekty wizualne…-Ustawienia>Zapobieganie wykonywaniu danych-Zobacz czy masz ustawione na Włącz funkcje DEP tylko dla istotnych programów i usług.Jak nie to tak ustaw.

Czy problem czasem nie pojawił się po instalacji jakiegoś programu ,np kodeków (napisz jakie posiadasz) lub Nero(jak posiadasz napisz którą wersje)

Funkcja DEP jest włączona.

Jeżeli chodzi o kodeki to mam wgrane następujące:

• k-lite codec pack standard 6.2.0.

• codec 8.3d

Nero 8

W ciągu ostanich 3 miesięcy były wgrywane różne programy np. REAL, All Player…

w jakim trybie ? Dla wszystkich czy dla istotnych ?

Proponuję te kodeki i tylko te

http://shark007.net/vistacodecpackage.html

do tego RealAlternative

Jak problem nadal będzie , odinstaluj Nero na próbę.

DEP jest włączona dla istotnych.

Odinastalowałam sterowniki, niektóre programy, NERO…

Niestety nic to nie dało, problem nadal występuje.

Pozdrawiam