wiecie może jak w laptopie przyciemnić ekran, bo mi chodzi na maxymalnym rozjaśnieniu?? mam klawisze funkcyjne fn+F6 - w windowsie działają, a w linuxie nie chcą… znalazłem tylko informację ja ustawić dźwięk - i to działa (prawym na głośniczek, preferencje, PCM), ale ekranu nie udaje mi się ustawic ten aplet rozjaśniania też nie działa
matiit ci zadał proste pytanie- jaki model? Osobiście wiem, że na Thinkpadach i Asusach działa bez problemu. I tak, sądzę, że trzeba będzie zainstalować jakiś program, ale jaki, to bez modelu nie wiadomo.
mam Aristo Prestige 1600. Na początku żadne klawisze funkcyjne nie działały, potem znalazłem opis do tych od dźwięku - i faktycznie zaczęły działać - czyli Linux (Ubuntu najnowsze) umie takie coś obsłużyć…
Tylko teraz została kwestia tej jasności ekranu… mam drivery ze strony ati najnowsze - czyli pewnie są okey…
jak masz za jasno to załóż ciemne okulary, a jak za ciemno to postaw za ekranem świeczkę
tak na poważnie… kumpel miał taki sam problem z Aristo i grafiką Unichrome :scrambleup: na ubuntu funkcyjne zaczęły działać dopiero po zainstalowaniu odpowiednich sterowników, na pewno masz “dobre” sterowniki?? :?