Witajcie, otóż mój problem jest dość dziwny, pojawił się nagle dzisiaj, po jakimś czasie pracy. Mianowicie, pracuję na Notebooku HP Pavilion dv6 1125ew z zainstalowanym (niedawno) Windows 7 64bit, w pewnym momencie podczas pracy ekran nagle się przyciemnił. NIE jest to wina matrycy, tylko jakiegoś oprogramowania uruchamianego wraz z systemem. W ustawieniach ekran jest maksymalnie rozjaśniony więc nie piszcie mi o żadnych przyciskach rozjaśniania na klawie bo nie w tym rzecz. W trybie awaryjnym ekran pracuje normalnie, przy normalnym uruchomieniu jest “szarawy”. Próbowałem wyłączyć wszystkie usługi i programy w msconfig ale to nic nie pomogło. Próbowałem przywrócić system z punktu przywracania ale punkty są jakieś uszkodzone i najpierw się przywrócił a potem nie chciał uruchomić, musiałem przywrócić do nowszego (po przyciemnieniu) a następnie przy próbie wrócenia do starszego punktu, nie udało mi się tego zrobić.
Mam nadzieję, że ktoś z was zna rozwiązanie takiego problemu, bo nie sądzę aby to była usterka przez którą muszę oddawać komputer do serwisu (w trybie awaryjnym i przed uruchomieniem windowsa ekran świeci normalnie).
Dodam, że problem występuje zarówno podczas pracy na baterii jak i zasilaniu zewnętrznym.