Przyciemniony ekran w laptopie, windows 7 64bit

Witajcie, otóż mój problem jest dość dziwny, pojawił się nagle dzisiaj, po jakimś czasie pracy. Mianowicie, pracuję na Notebooku HP Pavilion dv6 1125ew z zainstalowanym (niedawno) Windows 7 64bit, w pewnym momencie podczas pracy ekran nagle się przyciemnił. NIE jest to wina matrycy, tylko jakiegoś oprogramowania uruchamianego wraz z systemem. W ustawieniach ekran jest maksymalnie rozjaśniony więc nie piszcie mi o żadnych przyciskach rozjaśniania na klawie bo nie w tym rzecz. W trybie awaryjnym ekran pracuje normalnie, przy normalnym uruchomieniu jest “szarawy”. Próbowałem wyłączyć wszystkie usługi i programy w msconfig ale to nic nie pomogło. Próbowałem przywrócić system z punktu przywracania ale punkty są jakieś uszkodzone i najpierw się przywrócił a potem nie chciał uruchomić, musiałem przywrócić do nowszego (po przyciemnieniu) a następnie przy próbie wrócenia do starszego punktu, nie udało mi się tego zrobić.

Mam nadzieję, że ktoś z was zna rozwiązanie takiego problemu, bo nie sądzę aby to była usterka przez którą muszę oddawać komputer do serwisu (w trybie awaryjnym i przed uruchomieniem windowsa ekran świeci normalnie).

Dodam, że problem występuje zarówno podczas pracy na baterii jak i zasilaniu zewnętrznym.

Zobacz czy nie działa ci w tle narzędzie do zarządzania energią od HP i czy nie jest ustawione na tryb oszczędzania.

Wszystko jest na maksymalną wydajność, ekran jest ustawiony na JASNY, a mimo to jest przyciemniony. Jak przesuną suwak na ciemniej to wtedy totalnie nic nie widzę. Usterka wygląda na sprzętową ale nią nie jest skoro wszystko normalnie działa w trybie awaryjnym…

W ustawieniach sterownika od karty graficznej (Catalyst Control Center) sprawdź czy GAMMA jest ustawiona na 1.0 jeżeli jest to ustaw na mniej i potem znowu na 1.0.

niestety nic to nie dało…

No to może ktoś inny pomoże bo mi się skończyły pomysły.

to wygląda mniej więcej tak jakby po uruchomieniu windowsa podświetlenie ekranu słabiej świeciło przygasało pomimo tego że jest na maksa ;s