Witam. Kiedyś dałem do kolegi do naprawy komputer gdyż rozruch systemu nie był możliwy. Wymienił mi dysk i kartę graficzną (miała kilka lat). Wszystko cacy przez 3 tygodnie. Ale problem jest inny, tak jak w temacie przycisk “power” 2 dni temu wyłączyłem komputer normalnie i na nastepny dzień chciałem go włączyć i przycisk ten już nie działa. Dodam tylko że wątpię żeby to był zasilacz gdyż był wymieniany w tym roku. Próbowałem otworzyć kompa od frontu i zobaczyć z tym przyciskiem. Wszystko raczej okej ale zobaczyłem coś na płycie głównej odlaczonego ale nie wiem do czego to jest. Mogę wysłać zdj.
tak, wyślij zdjęcia to na pewno.
Zasilacz mógł być wymieniony nawet wczoraj, nie ma to żadnego znaczenia. Powodów nie włączania się maszyny może być mnóstwo, musisz niestety nam bardziej pomóc.
Odłącz przewód zasilający od zasilacza na kilka lub kilkanaście minut, podłącz ponownie i zobacz czy jest jakaś reakcja.
Wiem ,że to głupie co napiszę ale sprawdź czy przełącznik przy zasilaczu masz na on. Spróbuj uruchomić komputer spięciem wyjmij wtyczkę od przycisku i połącz te dwa piny(które były podłączone po przycisk włączania) za pomocą śrubokręta na chwilkę.
To wcale nie jest złe rozwiązanie… eliminuje wątpliwości czy nie ma uszkodzenia mechanicznego przycisku. Ważne by się nie pomylić na pinach.