Nie mogę dać sobie rady z przyklejoną wyszukiwarką. Przyczepiła się do wszystkich przeglądarek ( Mozilla, Chrome, Chromium secure). Wyszukiwarka przykleiła mi się (tak mi się wydaje) po aktualizacji Skype. Nie mogłem zdjąć ptaszków: Ustaw MSN jako stronę startową i Zainstaluj wyszukiwarkę Bing jako domyślną, więc kliknąłem dalej i po instalacji odinstalowałem wyszukiwarkę Bing w Programach i funkcjach oraz z Mozilli - rozszerzenia. Przez tą wyszukiwarkę nie mogę oglądać filmów np. http://www.tvp.pl/vod/seriale, gdyż nie uruchamia się Flash Player tylko wyszukiwarka. Po odświeżeniu strony wyskakuje komunikat " Przepraszamy z uwagi na ograniczenia licencyjne materiał jest niedostępny w kraju z którego się łączysz" tak jakby zmieniało mi IP. Po kliknięciu na lupkę owej wyszukiwarki otwiera się strona www.fouineweb.com. Skanowałem Kasperskym internet security, spybotem i AdwCleanerm, Malwarebytes Anti-Malware i dalej to samo. Wczoraj miałem na większości stronach komunikat “403 forbidden” i nie mogłem ich otworzyć ( nawet Google). Proszę o pomoc. Jaka się tego pozbyć? Co dalej robić?
Mozilla i Chrome zrestartowana, nawet odinstalowane wyczyszczone rejestry i ponownie zainstalowane. Problem nie zniknął, wyszukiwarka jest na każdej stronie, flash player nie działa. Na komputerze jest dwóch użytkowników z uprawnieniami admina. Czy może być problem u drugiego użytkownika?