Przygotowywanie systemu Windows: Nie wyłączaj komputera / Ile to trwa?

Witam,
Przez noc instalowałem gry i odrazu pobrało mi jakąś aktualizacje, wróciłem o 16, zresetowalem laptopa, trwało to jakieś 5 minut (aktualizowalo). Teraz chciałem ponownie uruchomić komputer, bo zainstalowałem sterowniki do Bluetooth, pisało w menu start normalnie - “Uruchom ponownie”, a nie “Zaaktualizuj i uruchom ponownie”. No i laptop wyłącza mi się już pół godziny. Długo to będzie trwało? SSD/8GB/RX560x/Ryzen 5 2500U/W10. System instalowany wczoraj.

Juz godzinę to leci. Na razie mam robotę. Będę mógł wyłączyć laptopa jak za godzinę się to nie zrobi? A jak nie będę mógł przyciskiem zasilania go odłączyć dysk na chwilę? Nie wiem czy to rozsądne dlatego pytam, ale to zamuliło

Trochę zbyt długo to trwa :wink: ikona aktywności dysku mruga, zgasła, czy ciagle swieci?

Przytrzymaj co najmniej 4 sekundy (soft off). Dysku nie odłączaj w ten sposób, może się uszkodzić albo zawartość albo sam dysk.

1 polubienie

Zrobiło się, tak na przyszłość, gdzie jest ta ikona aktywności dysku?

Dzięki,na przyszłość będę wiedział :slight_smile:

Miałem na myśli diodę na obudowie. A gdzie dokładnie jest to ci nie powiem bo nie wiem co to za laptop. Niektóre nie maja wcale.

1 polubienie