Przyjazne linki i "no input file specified" na hostinger.pl

Witam,
ostatnio wykonalem niewielką stronę z przyjaznymi adresami w stylu: domena/article/1. Na domowym komputerze z serwerem apache wszystko działa jak należy, problem pojawil się gdy wgrałem stronę na hostinger.pl. Co prawda wyświetla się strona główna, ale po próbie otwarcia pod strony pojawia się komunikat “no input file specified”.
Plik htaccess:

RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteRule ^(.+)$ index.php/$1 [L]

wiem że to jest popularny problem i wiele jest o tym w internecie, ale zastosowanie opisanych tam reguł kończy się błędami. Dodam że strona nie opiera się na żadnym frameworku ani cms.

To jak działa? Jest to czysty HTML?

Nie tylko. Przede wszystkim php, oczywiście css, sql, nieco js, to na czym strony się opierają.

Zamiast

Powinno być raczej

RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L]

Kolejna kwestia czy na serwerze jest włączony mod_rewrite? Jeśli nie to tego nie zrobisz.

Cóż, ciężka sprawa. Na moim komputerze phpinfo podaje załadowane moduły. Phpinfo hostingu tego nie podaje. Nawet nie wiem jak to sprawdzić.

Najlepiej napisać do supportu. Sprawdź jeszcze poprawność nazwy pliku htaccess czy nie masz błędnej albo nie masz rozszerzenia na końcu.

Jak wpiszesz jakieś głupoty w htaccess to chyba będziesz miał błąd 500 na stronie, możesz spróbować i zobaczysz czy w ogóle działa htaccess, bo może być też wyłączony na serwerze.

https://www.hostinger.pl/baza-wiedzy/99

Sprawdziłem też na cba.pl i tam chyba działają przekierowania. Problem w tym że tam działa php v5,2 i nie wszystkie funkcje działają. Próbowałem też na prv ale tam po wgraniu plików pojawia się tylko białe tło. Może znacie jakiś dobry, darmowy hosting?

Według mnie warto zapłacić kilka zł i mieć coś choć trochę stabilniejszego i z supportem.

Ostatnio kupowałem na:
https://www.hekko.pl

Widzę że dziś mają -30% więc najtańszy pakiet 35zł za rok - nie jest to jakaś kosmiczna kasa :wink:

Już wiem. Reguła powinna wyglądac tak:
RewriteRule ^(.+)$ index.php [L]