Witam! Otóz mam jeden problem. Wczoraj zakupiłem wentylator 120x120x25 od firmy XILENCE. Chciałbym się dowiedzieć czy wszystko jest dobrze poustawiane w moim komputerze. Ogólnie to chciałbym żeby ten wentylator chłodził i zabierał gorące powietrze z mego komputera. Moim zdaniem wentylator przymocowałem w złym miejscu. Zastanawiałem się nad tym. Zdecydowałem,że dysk przeniose na samą górę. Dobry pomysł xD? Proszę o pomoc!! Z góry dziękuję
Nie musisz - też mu się chłód przyda. Jeśli z tyłu jest wentylator to zostawiłbym to tak jak jest. Pod warunkiem, że tamten wydmuchuje, a ten wdmuchuje powietrze.
Wieje w kierunku dysku chyba, czy na odwrót ? -.- Bo sam już nie wiem. Wiem że styłu wywiewa a z przodu chyba wwiewa a zresztą nie wiem ;D Chciałbym jeszcze jeden kupić wentylator ale o wymiarach 80x80 na obudowie jest jedno miejsce na tych “dzwiach do wejścia obudowy” ;p ,który by chłodził dodatkowo kartę graficzną
Chłodzenie na karcie jak widzę masz Arctic Cooling Accelero S1, lepiej do samego radiatora np na opaski zaciskowe zamontuj Xthermala 120mm, bardzo dobry wentylator, może pracować w pozycji poziomej.
Są wystarczające już kombinuj, ja u siebie mam za tym jeszcze drobną siateczkę, żeby kurzu nie wciągało (a przynajmniej część). Nie masz co kombinować z tym bo to i tak zbyteczne prócz tych wentów.
Z dobrych tanich 80mm seria Mistral, dosyć dobrze dmucha i nie jest głośny, ale wen wentylator konieczny nie jest, ten układ chłodzenia na kartach GA całkiem dobrze się sprawdza.