jak w temacie. W koszu nie ma. Plik zapisałem normalnie na dysku, ale przypadkiem wcisnąłem del i usunęło się. Wiecie może czy można to jeszcze jakoś odzyskać? A jeśli tak, to jak to zrobić?
NIe podejmować dodatkowych działań na komputerze, wyłączyć komputer.
Pobrać i zainstalować na dysku typu live CD program do odzyskiwania usuniętych plików.
Przeprowadzić skanowanie Twojego dysku w komputerze i wyeksportować odzyskane pliki.
Jeżeli faktycznie usunąłeś plik z kosza/systemu to instalowanie czegokolwiek lub nawet dłubanie w necie zmniejsza szanse na odzyskanie, następuje bowiem “nadpisanie” danych na dysku i te należące (mimo, iż niewidoczne) do Twojego pliku mogą zniknąć .
Ściągnąłem sobie ApowerRecover. Przeskanowałem folder, w którym był plik word i znalazło to, co trzeba, ale za odzyskanie karze zapłacić 80$. No niestety nie mam tyle.
Plik był zapisany na pendrive - nie usuwam tego folderu ani nic nowego tam nie zapisuję. Nie odłączam też od kompa tego pena.
Du.pa. Nic tam nie ma Natomiast w Wordzie,w opcjach zapisywania nie mam wgl funkcji autozapisywania. Ściągnąłem sb inny progs do odzyskiwania i niestety odzyskane pliki są popsute, wiec nic nie odzyskał. Obawiam się, że inne programy odzyskają to tak samo
Próbowałem właśnie Recuvą, ale odzyskała pliki tak, że nie da się ich otworzyć, mimo że jeden z nich miał zieloną kropkę, więc wydawało się, że będzie ok. To był akurat PDF tego worda i nie otwiera.
Zainstaluj pakiet ponownie.
Czasami może się udać jego naprawa. (panel sterowania - aplet programy i funkcje- Zaznaczasz pakiet office- klikasz na zmień)
Ok, ale nie bardzo rozumiem w czym pomoże ponowna instalacja pakietu, skoro odzyskany plik word i jego wersja pdf są podniszczone, a nie programy, które normalnie je otwierają.
Ta zielona kropka oznacza tylko ze plik nie został nadpisany i można go odzyskać. W trakcie wczesniejszych działań mógł zostać uszkodzony. Kiedyś był taki program do naprawy plików worda, " Repair MyWord" ale czy jeszcze jest? Poszukaj podobnych i próbuj.
Utraciłeś dokument napisany w Wordzie?
Jeśli tak, to kieruj się podpowiedziami kolegów.
Czy aplikację (winword.exe)?
Jeśli aplikację to pomóc może reinstalacja lub naprawa pakietu.