mam nietypowe pytanie wind XP, nie pamietam hasła do mojego komputera. swego czasu dostalam nowy przestalam ten uzywac, ale teraz okazalo sie ze mam tam bardzo potrzebne dokumenty (stare prezentacje) i ni chu chu nie moge sie dostac na moje konto, tylko jako gosc a stamtad nie mam dostepu do dokumentow. (ok ok komus sie moze tlumaczenie nie spodobac ale taka jest wersja oficjalna)
potrzebuje przypomniec to haslo. nie zresetowac. sciagnelam juz jakis program ale z kolei nie dam rady zapisac go na plytce. jakies pomysly? mozna uruchomic laptopa z bootowac na poczatku nie z plytki ale z pendriva?
albo moze jakis inny program?? ktory nie potrzebuje wypalenia plytki?
ja sie nie znam ale na prawde przydalaby mi sie pomoc.
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
dwa_zero, uruchom komputer w trybie awaryjnym (klikasz klawisz F8 podczas uruchamiana komputera) i wybierz konto Administrator które się pojawi na liście. Po zalogowaniu się na to konto zatwierdź komunikat że system działa w trybie awaryjnym klikając przycisk “Tak”. Następnie otwórz menu Start i wybierz “Panel sterowania”. W panelu sterowania wybierz aplet “Konta użytkowników” i kliknij swoje konto na liście a następnie wybierz opcję “Usuń hasło” i potwierdź operację klikając przycisk “Usuń hasło”. Następnie uruchom ponownie komputer.
jak bez wypalania programu ophcrack na plytce zalatwic ten problem. jak to zrobic np z pendriva? ewentualnie jakiego innego programu uzyc zeby ominac uzycie plyty CD.