Przyspieszanie systemu- rejestr

witam próbowałam przyspieszyć włączanie i wył. systemu tym oto sposobem:

Wybieramy START>URUCHOM i wyskakuje nam okienko “Uruchamianie”, w które wpisujemy regedit i zatwierdzamy.

Po chwili wyświetli nam się Edytor Rejestru.

Wybieramy

HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>Contro l>Session Manager>Memory Management>PrefetchParameters.

Po naciśnięciu na PrefetchParameters po prawej stronie wyświetlają nam się nazwy wartości. Szukamy wartości o nazwie EnablePrefetcher i zmieniamy jej nazwę na EnableSuperPrefetch, a następnie modyfikujemy ją:

W dane wartości wpisujemy 1 i zmieniamy system z szesnastkowego na dziesiętny i OK. Na koniec zamykamy edytor rejestru.

Teraz jak wyłączysz komputer lub włączysz zobaczysz jaka jest różnica.

efekt już na początku nie wyszedł bo po zmianie na w modyfikacji można było smienić dane wartości na 1 ale nie mogłam zmienić systemu na dziesiętny po wciśnięciu OK nadal był szesnastkowy. po ponownym włączeniu systemu okazywało się że powstał nowy wpis o nazwie EnableSuperPrefetch obok już istniejącego EnablePrefetcher (dane normalnie 1 ittp) jak to jest możliwe skoro zmieniałam nazwę? przecież nie dodawałam nowego wpisu. i jak zmienić ten system szesnastkowy? macie jakiś pomysł?

system Windows XP Professional, SP 2, zalogowany na administratora

Jak już koniecznie chcesz tweakować system, to nie na podstawie powielanych po wielokroć, błędnych porad :wink:

Wartość, którą należy dodać nazywa się Enablesuperfetch a nie Enablesuperprefetch.

BTW. To całe przyspieszenie systemu tym sposobem ma więcej wspólnego z efektem placebo i chciejstwem niż z rzeczywistością. Jeżeli na prawdę chcesz przyspieszyć - wyłącz zbędne programy, zdefragmentuj (choć raz do roku) dyski i najważniejsze - dokup więcej ramu i/lub zmień procesor na szybszy. Wtedy przyspieszenie zauważysz na pewno :).

ania_xyz ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.