Przyśpieszenie internetu programy typu throttle bajka?

witam.mam pytanie czy te przyśpieszacze typu throttle do internetu to pic na wodę czy widać idzie " odczuć " róznicę ?

bajka internet to nie guma od majtek że da się rozciągnąć :stuck_out_tongue: na tyle ile operator ci prędkości przeznaczył tyle dostaniesz nie zmusisz łącza żeby pracowało ci z większą prędkością pobierało pliki jak masz internet 512kb/s to dane możesz pobierać max 64KB/s :slight_smile:

mam transfer na granicy 70 kb.z tym ze na poczatku pobierania skacze

ale Boguss mówił teoretycznie. Ja mam megowe łącze i transfer dochodzi do 130-140 kB/s a prawidłowo powinien być 128 kB/s. Bogussowi chodziło o to, ze z łącza 512 nie wyciągniesz juz np. 80 czy 100 kilo.

aha.a te optymalizatory to coś dają?

słuchajcie może skakać transver w takich granicach wiekszych niż na to pozwala łącze ja mam tak samo że na początku pobierania jest większy a potem się unormuje o większym transveże możemy mówić jak jest większy przez 3godziny co najmniej pobierania cóż tylko się cieszyć z takiego

ale wystarczy pobierać operą plik 50MB i włączyć program Netmeter i różnice są inne po prostu niektóre programy zawyżają prędkość pobierania danych :wink: :wink:

aha są jeszcze taki programy

co na prawdę zwiększają prędkość pobierania jakieś 5KB/s

ale odradzam takich programów

bo robią to kosztem procka zabierają całą moc

naszego procesora czyli dają mu wycisk

na maxa na 100% :twisted:

A znasz taki program do p2p ?

Zawyżają czyli ściągają np. 50kb/s a pokazują ze ściągają 60kb/s więc po co takich szukać ?

Do przyspieszenia to nie ale do uporządkowania

http://www.cfos.de/index2_pl.htm

na p2p nie znam :slight_smile:

Ludzie, nie ma takiego czegoś jak program do przyspieszenia neta. Testowałem dużo takich programów m.in. Throttle na wolnym łączu (zaledwie 56KB/s (iPlus)) i żaden nie zwiększył mi prędkości otwierania stron oraz pobierania plików. Takie programy to jedno wielkie oszustwo! Może i pokazują, że transfer został zwiększony o 200-500%, ale tak zostały one napisane, żeby wyświetlały takie dane, a w rzeczywistości transfer jest bez zmian. Nie wierzcie w te bajki.

Pozdro

Do otwierania stron np. ten cfos jest zajebisty i naprawde zwieksza predkosc otwierania stron kilkukrotnie.Nie polega to na tym ze zwieksza przepustowosc lacza tylko znajduje najszybsze serwery i z nich korzysta.Mam to od dluzszego czasu i naprawde dziala.Nawet jak mam cale lacze zapchane p2p to otwiera strony blyskawicznie.A jesli chodzi o przyspieszenie p2p to nie wiem choc kumpel mi mowil ze jest cos takiego,ale tak na zdrowy rozum to ciezko w to uwierzyc.A poza tym przy sciaganiu tych przyspieszaczy trzeba bardzo uwazac bo bardzo czesto sa zainfekowane nawet jak sciagasz z porzadnych stron.

Niczego nie znajduje tylko:

Optymalne DNSy wyszukują inne programy.