Przyspieszenie opery


(Michał1975) #1

jak można przyspieszyć wczytywanie stron w operze


(Rkizeweter) #2

Zainstalować Mozillę


(Seba86mu) #3

Z tego, co wiem, to Opera jest najszybszą przeglądarką, więc:

jest raczej bez sensu.


(Czarnuleczka174) #4

opera jest lipna ja wole FIREFOX uzywalem opery i sie chowa do liska :smiley: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:


(Moderator18) #5

Najszybszy jest K-Meleon


(Redkolor 76) #6

http://my.opera.com/polski/forums/


(Kaczotak) #7

Wpisz w pasku adresu "about:config". Na otwartej stronie wybierz zakładke "Cache". Poszukaj pozycji: "Check Expiry History" i "Check Expiry Load". W obydwu pozycjach zmień wartości na "1". Zaakceptuj dokonane zmiany i w wyskakującym okienku nacisnij OK. Zamknij OPERE i uruchom ponownie. Różnica ładowania stron będzie wyrażnie widoczna.


(Frog) #8

Nie polecam.

Pozorne przyspieszenie osiągane dzięki nieodswieżaniu stron.

Przeglądanie forum z tak ustawioną operą - tragedia.


(Kaczotak) #9

Przykro mi "frog" ale nie masz racji. Ten sposób jest sprawdzony napewno działa inic nie psuje.


(Frog) #10

Mam rację bo wiem co widziałem.

Jestem ciekaw opinii innych userów, którzy ustawią operę zgodnie z Twoją radą.


(Kaczotak) #11

U mnie odświeżanie działa prawidłowoi nie mam kłopotów z przeglądaniem forum. Może masz cos żle poustawiane z "ciasteczkami"


(Danielm86) #12

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

rozbawiłes mnie ponieważ jak dotąd Opera najszybcie wczytuje strony :wink:

:wink:

Opera>preferencje>przegladanie>pobieranie stron zaznacz Wyświtlaj na bieżąco

Jeśli masz duzo pamięci to:

Opera>preferencje>Historia>podręczna RAM u staw na 60 MB

i podręczna na dysku ustaw 100. JA tak mam i strony wczytuja się szybko

I na koniec:

Opera>preferencje>Historia>sprawdzaj dokumenty i sprawdzaj obrazki ustaw na NIGDY


(Czakistar) #13

To prawda, mozille jak gdzeis masz na płycie to jąspal bo kolegów zarazisz...

PS interneta Explorerea 7 tesh nie polecam ale z pewnością wolałbym go niż tą całą mozille... ble