Przywiązanie do konkretnego systemu operacyjnego

Nie rozumiem dlaczego,ale wszystkie działy na forum w kategori “szeroko pojęte oprogramowanie” dotyczą windowsa…

No jak by nie patrzyć to istnieją inne systemy poza windows (lepsze) np. taki linux czy mac

No ale konkrety, dział bezpieczeństwo,grafika,szukanie oprogramowania,sprawdzone porady,problemy z oprogramowaniem i sieci komputerowe odnoszą się tylko do systemu windows czy do każdego innego systemu operacyjnego ?

W czym masz problem - na tym forum jest dział dotyczący zarówno systemu Linux jak i Mac OSX.

Cóż… zauważ, że większość użytkowników ma system z rodziny Windows - dlatego jest tyle zapytań dotyczących tego systemu. A inni też mogą zadawać pytania dotyczące innych systemów:)

No dobra chodziło mi o konkretną odpowiedź na moje pytanie dotyczące konkretnych działów.

Dział dotyczący windowsa też jest.(ale i tak nie o to mi chodziło)

Myślę, że chodzi tutaj o względy praktyczne. Osobne działy dot. oprogramowania pod Windows i Linux nie miałyby sensu, gdyż:

• Limux jest dużo mniej popularny, gdyby zagadnienia, które go dotyczą, rozdrobnić jeszcze na kilka działów, mielibyśmy prawie puste działy rozpychające stronę główną

• co z programami istniejącymi na obie platformy?