witam , mam pytanie na tema pojęcia — Przywracanie Systemu—(akcesoria , narzędzia systemowe ,przywracanie systemu) a Recovery systemu…czy te dwa pojęcia oznaczają to samo tylko inną drogą się dochodzi do końca czyszczenia systemu??? dzięki z a odpis
To dwa zupełni różne pojęcia.
Funkcja Przywracania systemu przywraca pliki systemowe i ustawienia do ich wcześniejszego stanu, nie modyfikując plików osobistych użytkownika.
Więcej informacji: http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind … -questions
Natomiast Recovery systemu to taka “reinstalacja systemu”. Recoevery przywraca" system do stanu fabrycznego, w niektórych przypadkach przywracany jest także cały układ partycji do stanu fabrycznego
wiec co radzicie mi zrobić , mój laptop od dłuższego czasu już wolno pracuję ściągam filmy a potem usuwam z muzyką jest tak samo różne programy instalowałem i wyrzucałem, póżniej czyściłem dyski różnymi programami ale efekty mało widoczne nadal muli i pomyślałem o tych 2 rzeczach( (przywracanie i recovery) czy tylko przywracanie systemu pomoże mi usunąć problem czy zdecydować się na recovery( wiem że musze ważne rzeczy poprzegrywać na inny nośnik)laptop ma już prawie 5 lat i nic nie robiłem przy nim …
Jeżeli chcesz przeinstalować system to pozostaje ci albo skorzystanie z recovery albo instalacja systemu z czystej płyty z wykorzystaniem klucza spod laptopa.
Oczywiście w obu przypadkach warto zrobić backup danych.
a jakie będą efekty po :przywróceniu systemu czy coś pomoże,może spróbować na początek przywrócić system a jak nie pomoże to recovery???
Skoro czyściłeś już system różnymi programami i efektów nadal nie widać to nie sądzę że przywracanie systemu coś ci pomoże. Oczywiście możesz z niego skorzystać, o ile nie usunąłeś punktów przywracania systemu.
Swoją drogą widzę że pomimo iż dałem ci link do strony wyjaśniającej czym jest przywracanie systemu dalej nie wiesz do czego ono służy.
kazha ,
Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.