Przywracanie animacji bootowania Win7

Witam.

W EasyBCD użyłem opcji “reinstall Vista bootloader”. Po tym fakcie przy starcie systemu pojawia się animacja z Visty, a nie jak było poprzednio z Windowsa 7. Jak przywrócić tę animację?

Pozdrawiam

http://download.cnet.com/3001-2094_4-10 … c668ca3c94

Revert to Default Logon Screen

Nie wiem czy zadziała.

“Default Logon Screen”

Tu chyba chodzi o ekran logowania, a ja miałem na myśli animację przy bootowaniu Windy.

A no racja. Spróbuj start >> uruchom

bcdboot %WinDir% /l pl-PL

Nie pomogło…

Na Win 7 CMD jako admin > wpisz > enter > restart :

^ litera L małe ;)

Emm, a można jaśniej? :lol: Przepraszam, ale nie jestem zbyt biegły w tych sprawach…

Na Windows 7 w Start wpisz “wiersz polecenia” kliknij prawym i uruchom jako administrator,następnie skopiuj i wklej w to czarne okno :

Kliknij enter > restart systemu…

Łukash , “Próba skopiowania plików rozruchowych nie powiodła się.”

Wpisywałem tak jak napisałeś oraz próbowałem bcdboot C:\Windows /l pl-PL. Nadal nic… :frowning:

Wiersz jako admin :

bcdedit /set {current} locale pl-PL

enter > restart Po restarcie :

Enter > restart

Łukash , “Nie można otworzyć magazynu danych konfiguracji rozruchu. Odmowa dostępu.”

Panel sterowania-> Zegar Język i region-> region i język-> Administracyjne-> Kopiuj ustawienia-> w nowym oknie zaptaszkuj dwie pozycje, potwierdź “zastosuj”-> Restart.

Powinno pomóc :wink:

semtex , dalej to samo. :frowning:

Wpisz w menu start msconfig -> wejdź w zakładkę “rozruch” sprawdź czy wszystkie check boxy są puste, jeżeli nie to wyczyść je i zrestartuj.

Jaką masz rozdziałkę ekranu?

semtex , sprawdziłem, wszystkie puste. Aktualnie 1280x1024, monitor w wejście VGA, lecz równie często używam drugiego monitora 1920×1080 wpiętego w HDMI.

Jesteś na koncie z uprawnieniami administratora systemu ? (kliknij na obrazek w menu Start ,co tam masz ?)

Czy na ekranie z HDMI też jest ten problem? Pewne rozdiałki sprawiały kłopoty z ta animacją, podobno zostało to naprawione, może porostu zmień mniejszy monitor aby był domyślny, możesz to zrobić w panelu karty graficznej…

Łukash , mam jedno konto i jest ono z pełnymi uprawnieniami. semtex , na HDMI też jest ten problem. Mniejszy monitor jest i zawsze był jako domyślny. Zawsze również działała owa animacja zarówno na mniejszym jak i większym (aż do teraz).

Wejdź ponownie w EasyBCD i w Advanced Settings pod twoim Windows 7 w Locale wybierz Polish z rozwijanej listy i kliknij na Save Settings.

Ewentualnie po tym co pisze Jasiek.w , spróbuj ponownie ,tym razem w trybie awaryjnym z obsługa wiersza polecenia = wciskasz klawisz F8 przed ładowaniem systemu

bcdedit /set {current} locale pl-PL

enter > restart Po restarcie :

Enter > restart