Ostatnio mam maly problem.Otoż parę dni temu musiałam przywrocić system.Jak się okazało nie moge odtworzyć żadych plików :o (zdjęć,muzyki,dokumentow) nie mialam ich zapisanych i tu jest problem nie wiem co mam robic. A bardzo chciałabym odzyskać lecz juz watpie ze mi sie to uda
Może jednak jest jakiś sposob na odzyskanie czegokolwiek. Prosze o pomoc i dziękuje ![-o<
Jeżeli to straciłaś poprzez przywracanie systemu, wejdź w to samo okno co robiłaś przywracanie systemu i tam jest opcja “cofnij ostatnie przywracanie” (czy jakoś tak). Jak cofniesz to pliki powinny powrócić. Zgraj je wtedy na jakiś zewnętrzny nośnik i znów zrób przywracanie do tego punktu co chcesz. Jeżeli jednak przez “przywracanie systemu” rozumiesz co innego np. przywrócenie z jakiegoś backupu, to pozostają ci programy do odzyskiwania danych. Najlepszy darmowy program to PC Inspector File Recovery. Rzadko można spotkać spolszczoną wersję więc TUTAJ podaję ci linka do polskiej wersji.
Możesz jeszcze spróbować Recuva. Zalecam skanowanie w trybie dokładnym.
Pamiętaj tylko żeby odzyskane dane zapisywać na innym dysku czy partycji niż tej z której odzyskujesz.
Swoj folder wsadziłam przypadkowo do innego folderu (nawet nie wiem skad on sie wziął) i jak weszlam w ten 2 folder nie moglam juz wyciagnąć nawet nie mogłam go otwarzyc, poniewaz wyskakiwał bląd, wiec tylko dlatego zrobiłam przywracanie systemu aby odzyskac folder wraz z zawartością nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wiedziałam co mam robić, a nie chciałam stracic plików i myślałam ze to mi pomoze jednak sie myliłam.
Cofnij to ostatnie przywracanie (tak jak opisałem wyżej), zobacz czy ten folder z plikami, o który ci chodzi znów się pojawił. Jeżeli tak to napisz dokładnie co ci wyskakuje przy próbie otwarcia lub skopiowania tego folderu. Wtedy pomyślimy co zrobić.
Zrobiłam. Dziękuje za pomoc,ale jest jeszcze mały drobiazg
Większość plików się otwiera (chodzi mi o zdjęcia) , a reszta tak.To samo jest z dokumentami zapisanymi w Wordzie i muzyką która wogole sie nie odtwarza.