Przywracanie systemu-brak plików! WAŻNE ! Proszę o pomoc

Witam

Ostatnio mam maly problem.Otoż parę dni temu musiałam przywrocić system.Jak się okazało nie moge odtworzyć żadych plików :o (zdjęć,muzyki,dokumentow) nie mialam ich zapisanych :frowning: :frowning: i tu jest problem nie wiem co mam robic. A bardzo chciałabym odzyskać lecz juz watpie ze mi sie to uda :expressionless:

Może jednak jest jakiś sposob na odzyskanie czegokolwiek. Prosze o pomoc i dziękuje :wink: :slight_smile: ![-o<

Zajrzyj do działu odzyskiwanie danych na vortalu dobreprogramy.pl

Jeżeli to straciłaś poprzez przywracanie systemu, wejdź w to samo okno co robiłaś przywracanie systemu i tam jest opcja “cofnij ostatnie przywracanie” (czy jakoś tak). Jak cofniesz to pliki powinny powrócić. Zgraj je wtedy na jakiś zewnętrzny nośnik i znów zrób przywracanie do tego punktu co chcesz. Jeżeli jednak przez “przywracanie systemu” rozumiesz co innego :slight_smile: np. przywrócenie z jakiegoś backupu, to pozostają ci programy do odzyskiwania danych. Najlepszy darmowy program to PC Inspector File Recovery. Rzadko można spotkać spolszczoną wersję więc TUTAJ podaję ci linka do polskiej wersji.

Możesz jeszcze spróbować Recuva. Zalecam skanowanie w trybie dokładnym.

Pamiętaj tylko żeby odzyskane dane zapisywać na innym dysku czy partycji niż tej z której odzyskujesz.

a jest jeszcze cos o czym nie wspomniałam …:frowning:

Swoj folder wsadziłam przypadkowo do innego folderu (nawet nie wiem skad on sie wziął) i jak weszlam w ten 2 folder nie moglam juz wyciagnąć :frowning: nawet nie mogłam go otwarzyc, poniewaz wyskakiwał bląd, wiec tylko dlatego zrobiłam przywracanie systemu aby odzyskac folder wraz z zawartością :frowning: nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie wiedziałam co mam robić, a nie chciałam stracic plików i myślałam ze to mi pomoze jednak sie myliłam.:frowning:

1.czy dalej masz te foldery na dysku?

2.podaj treść błędu

:slight_smile:

Cofnij to ostatnie przywracanie (tak jak opisałem wyżej), zobacz czy ten folder z plikami, o który ci chodzi znów się pojawił. Jeżeli tak to napisz dokładnie co ci wyskakuje przy próbie otwarcia lub skopiowania tego folderu. Wtedy pomyślimy co zrobić.

I napisz jaki masz system.

Ok,przywróciłam. Wyskakuje mi taki komunikat:

D:\6ffbc5a7af49a8e2b016f8950f1622f1\Moniś;) jest niedostepny.

Odmowa dostępu.

Mam nadzieje,że da się cos z tym zrobić :frowning: :slight_smile:

Mam Windows XP

należy wyłączyć proste udostępnianie plików, a następnie przejąć folder na własność:

Mój komputer>>Narzędzia>>Opcje folderów>>Widok>>Ustawienia zaawansowane>>wyczyścić pole wyboru Użyj prostego udostępniania plików (zalecane)>>OK.

1.Kliknij PPM na folder, który chcesz przejąć na własność >> Właściwości.

2.Kliknij kartę Zabezpieczenia, a następnie kliknij przycisk OK w oknie komunikatu Zabezpieczenia (jeśli się pojawi).

3.Kliknij przycisk Zaawansowane, a następnie kliknij kartę Właściciel.

4.Na liście Nazwa kliknij własną nazwę użytkownika, nazwę Administrator, jeśli zalogowano się jako Administrator, lub kliknij grupę Administratorzy.

Jeśli chcesz przejąć na własność zawartość folderu, kliknij, aby zaznaczyć pole wyboru Zamień właściciela dla podkontenerów i obiektów.

5.Kliknij przycisk OK.

Jeżeli masz XP Home zrób to w trybie awaryjnym

:slight_smile:

Ok,Dzięki bardzo, zaraz spróbuje :slight_smile:

Dodane 11.04.2010 (N) 14:17

Co to jest za folder ? Nie bardzosię orientuje ;p

Ten.

Tak. już wiem. :slight_smile:

Zrobiłam. Dziękuje za pomoc,ale jest jeszcze mały drobiazg :slight_smile:

Większość plików się otwiera (chodzi mi o zdjęcia) , a reszta tak.To samo jest z dokumentami zapisanymi w Wordzie i muzyką która wogole sie nie odtwarza.

Da się jakoś je odtworzyć :wink: ?

Jak?