Cześć! Na moim komputerze jest bardzo mało miejsca, więc postanowiłem go przywrócic do ustawien fabrycznych. Proszę was o porady krok po kroku jak to wykonać. Przypomnę, że nie mam płytki lub dysku do instalacji systemu windows, chciałbym tylko przywrócic komputer, ale chcę zeby mój system został. Liczę na waszą pomoc.
klikamy na start>>>panel sterowania >>>>system i zabezpieczenia>>>>przywróć system komputera do wcześniejszego punku w czasie >>>>otwórz przywracanie systemu>>>>> i tu wybieramy 1. z datą wcześniejszą lub zaawansowane z kilku dni …
Mam komputer stacjonarny, czy to zadziała?
Zanimz aczniesz cokolwiek przywracać, to powiedz jaki masz dysk, ile GB a dodatkowo zapisz sobie klucz windowsa, a najlepiej zrób jeszcze instalacyjne usb jakby cos poszło nie tak.
Możliwe, ze masz zawalony dysk po sufit lub zbyt mały i przywracanie nie jest najlepsze;)
Jesli chcesz przywrócić system do stanu pierwotnego, to ten stan pierwotny (fabryczny) musi się gdzieś znajdować (być zapisany), czyli na jakimś nośniku, dysku, płycie CD, pendrajwie, partycji przywracania, punkcie przywracania, serwerze “w chmurze” itp.
Jeśli niczym takim nie dysponujesz, to przywrócenie nie jest możliwe, bo skąd? Z jakiego nośnika?
Możliwość taka zaistniała dopiero w Windowsie 8-10 (odświeżenie), bo stan “pierwotny” jest zapisany na dysku, bądź pobierany i nadpisywany z serwerów Microsoftu.