Przywrócenie rejestru do ustawień fabrycznych win 10

witam,
poprzez błędną zmianę w rejestrze nie odpala mi się system.
wie ktoś może czy da się to przywrócić rejestr do ustawień po instalacji windowsa w FRST albo poprzez wgrania nowych plików do rejestru?
punktu przywracania nie mam, ważnych plików na dysku również.
pozdrawiam

Witam.
Jaki Masz komunikat na ekranie cokolwiek się wyświetla

Zmień wartość na poprzednią (tą na którą działało) - podmontuj rejestr z tej instacji na innym komputerze, lub odpal z LiveCD/pendrive Windows i wykonaj edycję.

@tosiekbu nic się nie wyświetla, od razu resetuje i w folderze minidump ma bsody.
jeśli to coś zmieni chciałem zmienić miejsce instalacji plików z c na d ale zmieniłem to nie tam gdzie trzeba :smiley:

próbowałem
jak wcześniej zmieniłem w regedicie z c:/program files…(itd) na d:/program… przy odpaleniu systemu instalatora mam X:/program files i zmiana wartości na c:/ nie pomaga

Wykonaj bootowalne narzędzie: http://m.majorgeeks.com/files/details/boot_repair_disk_64_bit.html
32- lub 64-bitowe (zależnie od ratowanego systemu). Może pomoże?

No to źle próbujesz, nie wiem czego używasz do podmontowania rejestru, nie wiem na której partycji znajduje się Twoja instancja Windowsa, nie wiem też czemu szukasz rejestru w Program Files - ja bym zaczął od Windows\system32:

HKEY_LOCAL_MACHINE \SYSTEM : \system32\config\system
HKEY_LOCAL_MACHINE \SAM : \system32\config\sam
HKEY_LOCAL_MACHINE \SECURITY : \system32\config\security
HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE : \system32\config\software
HKEY_USERS \UserProfile : \winnt\profiles\username
HKEY_USERS.DEFAULT : \system32\config\default

czyli mam zrobić kopię mojego rejestru, potem zrobić 2 kopie na działającym systemie, wgrać moją kopie do tego pc, zmienić wartość na poprawną, skopiować poprawiony rejestr, i na koniec wgrać te 2 kopie tego pc.
dobrze rozumiem?
niby ok ale do tego jest niezbędny reset pc (?) a po tym 2 pc już nie wstanie (a na to już nie mogę pozwolić).

wiersz poleceń i regedit

mój błąd, na c:

źle mnie zrozumiałeś, w rejestrze --> hlm(nie pamiętam dalszej lokalizacji xd) wartość c:\program files zamieniłem na d:\program siles (dysk bez systemu) by pliki domyślnie zapisywały się na d:

sory że tyle namieszałem mój błąd