Przyzwoita alternatywa dla Firefoksa, ale na jej bazie! Jako kolejna przeglądarka do synchronizacji

Poszukuję jakiejś przyzwoicie działającej alternatywy dla przeglądarki Firefox, jednak koniecznie na jej bazie. Problem jest tego typu że na komputerze mam już Mozillę, ale nie chcę synchronizować na niej prywatnych zakładek tylko firmowe, natomiast na alternatywie mogę sobie podpiąć inne konto i dodawać zakładki z domu itp. Korzystałem chwilę z Cyberfoxa, byłem nawet zadowolony, jednak zawsze po spolszczeniu słownika wykrzaczała się przeglądarka zwracając jakieś błędy w linijkach XML, bez możliwości uruchomienia. Liczę na sugestie poparte doświadczeniem i poprawnym spolszczeniem :stuck_out_tongue:

pale moon

A może po prostu firefox i dwa profile użytkownika? Plus do tego dwa skróty uruchamiające firefoxa z odpowiednim profilem, jeden domowy drugi firmy.
Minus jest jedynie taki, że nie uruchomisz dwóch profili na raz. Jeśli na tym Ci zależy to może Firefox Developer Edition, tylko ma ona specyficzne ustawienia które nie do końca mogą sprawdzić się w użytkowaniu jej na co dzień. Najgorsze byłoby to, że od czasu do czasu lubi wyczyścić sobie profil użytkownika w celu “optymalizacji” w praktyce wygląda to tak, że kasuje wszystko i tworzy nowy profil. Druga niedogodność to dość częste aktualizacje.

2 polubienia

A może Firefox portable.

Nie prawda że nie można dwóch na raz. Jest przełącznik do pliku wykonalnego Firefox co to umożliwia.

If you would also like to allow multiple instances of Firefox to run at the same time, add -no-remote after the profile name.

1 polubienie

A to widzisz, tego nie wiedziałem.

1 polubienie

Fajne rozwiązanie, jednak wolę dwia profile dostępne jednocześnie. Jak coś zmuli, zatnie to jedną zawsze zresetuję, a przykładowego pobierania w tle mi nie przerwie.

Czyli osobne profile dla jednej instalacji uruchomione z -no-remote jak się rozchwieją to uwalają oba…?

Oj przepraszam… źle się wyraziłem (piątkowe zmęczenie)
lepiej dwie przeglądarki osobno. Przeglądarka jedna zmuli to reset, a nie tracimy tego co przykładowo rozpoczęte zostało na drugim profilu.