Witam Mam PS2 slim na którym chodzą tylko oryginały chciał bym ściągnąć blokadę z niego nie wiem jak to zrobić trzeba jakiś specjalny program czy co ?? POMÓŻCIE
Z tego co wiem to są specjalne płytki na obejście tej blokady. Żeby na stałe ją zdjąć to trzeba cos komputerowo wygrywać (chyba zmodyfikowany firmware).
Płytka o której mowa nazywa się Swap Magick trzeba ją kupić do danego modelu konsoli-zasada działania jest taka , że wrzucamy tą płytkę do czytnika,ona coś tam wgra potem zamieniamy na grę,ale podobno ta metoda nie zawsze skutkuje .Drugi sposób to MobCzip który musi być zamontowany w konsoli(strata gwarancji) też są różne typy.
Kupujesz Swap Magica i montujesz zaślepki do konsoli lub dajesz do jakiegoś serwisu, który zajmuje się PS2 i wlutują Ci chip
Tylko w sumie to już się nie opłaca-nowych gier na ps.2 jak na lekarstwo,a starsze tanie,używki tanie jak barszcz
znacznie lepszy jest modbo… swap magic musisz zmieniać płytki i wsadzić jakieś specjalne plastiki(zatrzaski) - co podobno nie należy do rzeczy prostych - żeby można było podmienić płytkę(bo normalnie podczas włączonej konsoli jak otworzymy napęd, płytka się zatrzyma (a konsola zazwyczaj się wiesza)…
Modbo jest droższe, ale wygodniejsze. tylko że sam chip kosztuje ok. 30 zł… ale zamontowanie go jest bardzo trudną i precyzyjną robotą. trzeba się bawić w lutowanie i te sprawy. dlatego lepiej zaplłacić więcej i żeby zrobiła to osoba, która wie o co chodzi i robi takie przeróbki na co dzień.
Wymiana chipa i chip to ok 100zł