PS4 nie wyświetla obrazu po podłączeniu do monitora

Dzień dobry!
Zwracam się do Was z problemem odnośnie podłączenia PS4 do monitora komputerowego. Kiedy podłączam konsolę za pomocą HDMI do monitora ten odbiera sygnał, ale nie wyświetla go na ekranie (gdy nie ma sygnału ten po chwili przechodzi w tryb uśpienia). Gdy podłączę ten sam kabel HDMI do komputera, monitor wyświetla obraz. Konsola wyświetla obraz po podłączeniu do telewizora.

• korzystam z przejściówki z HDMI na DVI
  • monitor nie ma przycisków do zarządzania nim
  • monitor to Samsung 4:3 (ale nie wiem jaki model)

Cześć,

Z tyłu monitora masz naklejkę na której piszę jaki model i ile prądu siorbie twój monitor. Sprawdź przejściówkę z innym urządzeniem np. laptopem (jeśli masz możliwość ).

Znajomy miał podobny problem i nie znalazł na niego odpowiedzi. Podejrzewaliśmy, że to myk Sony, żeby zmusić ludzi do gry na TV. Monitor był wykrywany i nawet od czasu do czasu coś tam wyświetlił, ale nie za każdym razem. Podobno niektórym pomaga wejście w tryb serwisowy, żeby ręcznie dostosować rozdzielczość, więc może spróbuj :wink:

Napisałem w opisie problemu, że po podłączeniu do laptopa (komputera stacjonarnego nie mogę bo nie ma złącza HDMI) działa dobrze.

Postaram się, ale chyba co napisałeś jest prawdą. Konsola podłączona do telewizora działa poprawnie, ale zaś do monitora w ogóle nie działa (mimo iż inne sprzęty z monitorem współpracują).

Nie będzie ci działać bo PS4 ma zabezpieczenia i koniec tematu, nie ma co go dalej wałkować.

A no i jeszcze jedno. Gdzie napisałeś " po podłączeniu do laptopa " bo ja tego nie widzę :

Druga sprawa to przyciski do zarządzania ustawieniami monitora. Każdy monitor, telewizor ma przyciski, którymi można zmieniać ustawienia. Lewa, prawa, dół strona itd.

Mój nie ma - naprawdę (samsung 4:3 sprzed 12 lat).
Napisałem to tutaj “gdy podłączę ten sam kabel HDMI do komputera, monitor wyświetla obraz”.