PS4 słaba grafika na tv

Czesc wszystkim.
Posiadam zwykle ps4 które jest podłączone do telewizora panasonic tx-47as650e telewizor ma 47 cali i grafika hmmm no nie jest taka jak być powinna. Konsola jest podłączona kablem hdmi z który zapłaciłem okolo 70 zł wiec nw czy jest to słaby kabel czy dobry nie znam się. Oglądając filmiki z gier na yt to grafika jest tam widocznie lepsza i do tego słyszałem ze grafika na yt i tak jest ciut gorsza od tego co jest na żywo bo yt ma jakieś ograniczenia a u mnie no… na żywo jest gorsza hah. Co mogę z tym zrobić? Tv jest za duży? I tutaj nasycenie kolorów, tryb gra nic nie pomogą bo już próbowałem, siedziałem ze dwie godziny nad tym i probowalem wszystkiego. Proszę o porady

Ciekawe. Sprawdzałeś może czy konsola wyświetla odpowiednią rozdzielczość? Znajdź w opcjach konsoli ustawienia obrazu i zobacz co jest zaznaczone.

Sprawdzałem rozdzielczość i jest 1080p. Spróbuje podłączyć pod monitor ale muszę dokupić adapter

Hej,

Sprawdź, czy nie jest na telewizorze aktywny jakiś profil obrazu - zerknij do menu TV - na początek ustaw standardowy i zobacz, czy będzie różnica.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Trzeba przełączyć TV w tryb PC (Monitor, Grafika) w zależności od tego jak nazwał ten tryb producent.
Wówczas otrzymasz obraz taki, jaki uzyskuje się na monitorach PC a więc najwyższej jakości. Znikną wszystkie przekłamania, jak zbyt ostre cienie, przeostrzone świecące krawędzie, zakłócona płynność i wiele innych, które są obecne w normalnych trybach AV - jak na przykład w dedykowanym przez producentów trybie GRA.

1 polubienie