PSP VC pytanie

Witam. Panowie mam taki problem.Do konwersji filmów na PSP używam programu PSP Video Converter i jaka będzie lepsza opcja konwersji?

Org. plik waży 7.67Mb

Do wyboru mam min. 2 najlepsze ocpje ale która z nich jest lepsza?

-AVC 2Pass High Quality 768kbps enhanced Image bitrate(audio) 128 bitrate(video) 768kbps ----po konwersji plik ma 6.42Mb

oraz inna opcja:

-Very High Quality AVC High compression enhanced image constant quality 20 bitrate(audio) 128 bitrate(video) 512kbps–po konwersji 4.20Mb

Która opcja lepsza ta “High Quality” czy “Very high quality”? Nie wiem na co patrzeć dodam że w tym drugim przypadku nie można ustawiać bitrate(video) natomiast w pierwszym można Która lepsza? doradźcie fachowo.Pozdrawiam :slight_smile:

Lepsza jest ta która według Ciebie daje lepszy jakościowo plik wynikowy. Jeśli nie będziesz widział różnicy to kompresuj do tego który daje mniejsze pliki wynikowe.

A ty który byś wybrał nie widząc obrazu? który byś wybrał z tcyh dwóch opcji?pozdro

Spider103 ,

Poradnik dla Ciebie

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Hej,

Pierwsza metoda powinna dawać lepsze rezultaty - z tego względu, że birate sygnału wideo ustalony jest przynajmniej na poziomie 768 kbps, a w przypadku drugiej z opcji - na poziomie 512 kbps. Jeśli więc taki sam fragment danych opisujemy przy pomocy większej partii danych, przekaz powinien być bardziej szczegółowy; jakość także.

Pozdrawiam,

Dimatheus