Witam, ostatnio postanowiłem że będę tworzyć tutoriale do PSP związane z tworzeniem tekstur. Zapraszam do oglądania, komentowania i sugerowania nowych pomysłów na tekstury w PSP.
Link do tutoriali
Kolejne tutoriale już niebawem
Pozdrawiam.
Witam, ostatnio postanowiłem że będę tworzyć tutoriale do PSP związane z tworzeniem tekstur. Zapraszam do oglądania, komentowania i sugerowania nowych pomysłów na tekstury w PSP.
Link do tutoriali
Kolejne tutoriale już niebawem
Pozdrawiam.
witam mam zadanie textura skóry żeby niebyła plastikowa
pozdrawiam
Ciekawe hobby.Dobrze,jasno i przejrzyscie zrobione tutoriale ale dużo łatwiej i szybciej można zrobić texturę przy użyciu pluginów np:
Alien Skin EyeCandy 5 Texture
Ulead ArtTexture
Forge
Farm-abstrakcyjne
Linki do pobrania z krótkimi opisami pluginów znajdziesz tutaj:
http://dziadek.webd.pl/viewforum.php?f=33
Poza tym uważam,że tekstur nie należy robić seryjnie.Każda jedna powinna być indywidualnie dopasowana do tworzonej grafiki ale w sumie na Twoich tutorialach swietnie można poćwiczyć poznawanie funkcji.PSP to wspaniały program i na pewno znajdziesz w nim dużo innych tematów do tworzenia tutoriali.
Pozdrówka.
Witam. Tutoriale są świetne. Jakość nagrań jest bardzo wysoka (czego nie można powiedzieć o wielu poradnikach w internecie). Wszystko jest dokładnie wytłumaczone więc poradzi sobie nawet początkujący użytkownik, a jednocześnie filmik nie “ciągnie” się w nieskończoność i się nie zasypia
Oby tak dalej. Na pewno z twojej pracy skorzysta wiele osób (w tym ja).
Powodzenia!
P.S. Już zasubskrybowałem
A tutaj instrukcja jak wykonać w PSP brudne tło z tekstury.
Cieszę się że się podoba Od tamtego czasu doszło kilka nowych tutoriali zachęcam do obejrzenia
W najbliższych dniach powstanie taki poradnik
Do czego wykorzystuje się teksturę z tego linku, bo tak na szybko w jakimś sofcie 3d woda to odbicie otoczenia i bumpmapa (szara), w grach mapa otoczenia i bumpmapa, a tutaj tekstura jest niebieska?
Może być wykorzystana w grach 2D bądź 3D, wystarczy podstawić ją pod wodę (mowa tutaj o programach do modelowania 3D), zmienić przeźroczystość, ustawić odpowiednie odbicie, światło itp. Efekt może być naprawdę fajny. Jeżeli chodzi o kolor to zawsze go można zmienić, w tym wypadku akurat tutorial miał też na celu pokazanie widzowi w jaki sposób można pokolorować teksturę.
Dzięki za wyjaśnienie, po prostu od dłuższego czasu woda w grach jest szaro metaliczna, myślałem że wyraźnie kolorowych tekstur już się nie stosuje, ale zapomniałem o 2d, i grach 3d z stylizowaną oprawą jak np. kingdoms of amalur, tam właśnie woda jest wściekle niebieska w niektórych miejscach.
Polecam prosty program do obróbki zdjęć który posiada wiele opcji:)