Ostatnio skuszony ceną kupiłem w empiku gre the surge na steama. Gre kupiłem na płycie dvd wiem staroć. Teraz tak po dostawię włożyłem płytę do napędu (mam taki w komputerze) Teraz tak odpaliłem instalacje odpalił się steam wklepałem kod instalacja ruszyła pojawiło się instalacja z dysku.
Problem jaki mam z tą grą jest taki że instalacja z dysku trwała do 1,3GB. Jednak cała gra ma jakby 8,5gb danych Tyle pokazał steam do pobrania. Sama płyta ma niby 5,13GB. Mam pytanie czy ja mam uszkodzoną płytę czy tak mało danych gry było na tej płycie. Oczywiście gre już pobrałęm ale nie po to kupowałem grę na płycie żeby praktycznie całą musieć pobierać. Gdybym kupił sam klucz zaoszczedził bym dychę na dostawie
Niektóre patche do gier potrafią ważyć po kilkadziesiąt GB więc to w dzisiejszych czasach norma. Poza tym już sobie odpowiedziałeś: Tylko wersje digital. Chyba że chcesz pudełko na półkę żeby zbierało kurz
To jest tak: na przykładzie - kupujesz gre AION na płycie, instalujesz i możesz już grać Ale tam jest kilka początkowych światów (około 8 GB po zospakowaniu). Pozostałe 30GB instaluje się z neta.
Tak tylko skoro płyta ma 5,13 to liczyłem nie wiem na około 4gb zainstalowanych a nie 1.3
AION-A Polską werje od gameforga pobierałem całego miał coś koło 54GB Ja mam download na poziomie jakiś 330kb/s więc każda okazja żeby czegoś nie pobierać to dla mnie okazja
A ja kupiłem w MediaM. Wolfenstein New Order na Steama - gra waży 40 GB a po instalacji musiałem jeszcze pobrać jeszcze 44 GB. To było moja ostatnia gra pudełkowa kupiona przeze mnie.
Na płycie instalka, Stem zassał pozostałe uaktualnienia, dodatki i patche
Nie napisałem najważniejszego na steamie gra kosztuję 64.90 Ja za wersje pudełkową zapłaciłem 22,98 Z przesyłką Jest różnica co
Kupuj na GoG - przynajmniej jak już pobierzesz instalator to nie będziesz uzależniony od DRMowego launchera (Steam). Od jakiegoś czasu tak się porobiło, że patch (“łatka”) to zwykle niemal cała gra do pobrania/instalacji na nowo.
Z gogiem ma fajną historię Jako sznujący sie Gracz a także Polak Kupiłem tam w preorderze wiedźmina 3 z season pass na 2 dodatki które miały wyjść. Czego nie wiedziałęm to tego że gog nie robi instalatora z pobranej gry jak steam tylko ten instalator trzeba fizycznie pobrać. i tak Gra jak mi sie pobrała pobrała coś koło 55GB Sam instalator ważył coś koło 46 co ciekawe największe były tam pliki lokalizacyjne ale w sumie miałem 2 tygodnie pobierania i komputer wyłączony w ciągu 2 tygodni na może 12h. Jednak teraz nauczony tym doświadczeniem jeżeli pobieram gre na gogu pobieram instalator nie grę
Ja tak kupuję gry pudełkowe, potem pudełka lądują w koszu.
Wiesz, śadziłem, że ejsteś mądry chłopak, a Ty się bulwersujesz i siedzisz przywiązany do oferty sprzed 20 lat?
(15 stycznia 2001 – pilotażowe uruchomienie usługi Neostrada przez TP SA w opcjach 256 kb/s, 512 kb/s, 1 Mb/s i 2 Mb/s (abonament miesięczny odpowiednio 300, 500, 1000 i 1500 zł); usługa była dostępna wyłącznie dla abonentów TP w Warszawie obsługiwanych przez centralę przy ul. Pięknej.)
Tak już nniestety będzie, że lepsza grafika, bardziej złozone algorytmy itp. mają swoją wagę.
Za aktualizacje i eliminacje bugów płacisz częstymi i sporymi patchami do pobrania.
Zakładam, że nie mieszkasz na terenie rezerwatu słoni w Somali czy buddyjskim klasztorze w Tybecie.
Może więc warto wykupić przez komórkę pakiet transferu danych i przez tel, jako modem, pobrać? Powinno być 10X szybciej i “dodatkowe koszty” oszczędzisz na prądzie za 2 tyg. pobierania.
Wiesz to jest max co mogę tu mięc nie somalia Ale internetowa dziura
OK, a próbowałeś z komórki?
Nawet archaiczna 2G bezie conajmniej 2, jak nie 3, razy szybsza… Zawsze tydzień krócej pobierać.
LTE z telefonu i jedziesz.
A jak nie, to dawaj na PW namiary, podziałamy.
Próbowałem kommórkowy nawet kilku techników przerobiłem nie dociera do mnie wystarczająco mocny sygnał. Wszyscy rozkładają ręce i nikt nie jest mi w stanie powiedzieć dlaczego tak jest z sygnałem.
No na teście masz 2.6 Mbps, a obecnie 0,35. Nawet jeżeli to był “złoty strzał”, to i tak lekko 3x więcej wyciągniesz od obecnego.
Druga sprawa, czy próbowałeś starszej komórki z możliwoscią dodania anteny?
Lata temu podobny problem był, niby miasto, ale blok “w niecce” i jeszcze drzewa na skarpie…
Sygnał do rozmowy łapało przy oknie lub na balkonie nawet. Może te trzy metry kabla do komina poprawią nieco Ci zasięg. Od biedy wkop 3-4m słup na otwartym kawałku ogrodu i do niego antenę…