Pulpit nie reaguje na przyciski myszki po pewnym czasie od uruchomieniu systemu

Witam.

Mam pewien problem związany z uruchomieniem systemu.
Otóż gdy uruchamiam system operacyjny i mam już pulpit, to wszystko ładnie pięknie działa.
Mogę odtworzyć folder, przeglądarkę.
Ale gdy nadejdzie ten czas kiedy zaczną się uruchamiać programy to pulpit się tak jakby “zawiesza” na zawsze.
Pasek na dole nie działa, ikony nie działają, “kafelki” nie działają.
Gdy uruchomię program, to np. nie mogę w okienku programu zmienić jego stan (np. kliknąć w guzik lub “scrollować” w dół)
Problem pojawia się TYLKO na jednym koncie.
Na koncie np. sshadmin mogę robić cokolwiek i mam dostęp do wszystkiego. (Właśnie z tego konta piszę)
Gdy już jednak zmieniam konto na to “główne”, to po pewnym czasie się zawiesza i muszę wyłączyć cały komputer.

Posiadam oryginalny system Windows 8.1 w miarę najnowszymi aktualizacjami.
Przed takim problemem (wczoraj) robiłem “sprawozdanie”, gdzie między innymi ustawiałem przydziały dla dysku C:\ co skutkiem tego efektu nie mogłem w czasie włączenia przydziału wejść na konto “sshadmin”.

Czy znacie rozwiązanie tego problemu?

Proszę bardzo was o pomoc.

Podczas zabawy z zabijaniem randomowych procesów w tle w celu rozwiązaniu problemu, (przez SSH)
Udało mi się odblokować system. (Właśnie piszę z konta do którego “miałem” problem z wejściem)
Tym paskudnym procesem który mi uniemożliwiał pracę jest “LCore.exe” (podczas zabicia PID = 4676)
Czyli w sumie proces odpowiedzialny za działanie myszki firmy Logitech.
Co wiele wyjaśnia i tłumaczy fakt że lewy i prawy przycisk nie działa, ale wykrywa ruch myszką nad folderem.
Chyba czeka mnie reinstall pewnego oprogramowania.

Zastanawia mnie fakt, co było przyczyną tego problemu?
Tak po prostu… “Odmawiam z tobą współpracy!! !..eee… bo tak.”?
Ważne że problem odkryty i zneutralizowany na czas obecnej pracy.

Pozdrawiam i niech moc będzie z wami!