Pulpit zawiesza się po kliknięciu prawym przyciskiem myszy

Gdy klikam na pulpit lub folder pulpit zacina się po czym resetuje, nie wiem o co chodzi.
Jakby ktoś był wstanie mi pomóc byłbym wdzięczny. :DD

Jaki system? U mnie na Windows 11 też czasem - nie za każdym razem - cały explorer.exe (szel i pulpit) się restartuje (crash i restart). Najczęściej podczas zarządzania plikami.

Najczęściej jest to spowodowane konfliktem między systemem a jakąś inną aplikacją.
Przeczytaj i próbuj przy pomocy ShellExView.

A nie masz przypadkiem 10 letniego złoma, względnie „nowego z Allegro”, z archaicznym HDD?

Nie ma to żadnego znaczenia, bo nawet na ćwierćrdzeniowym, spalinowym komputerze z pamięcią ferrytową ładowanie rozszerzeń powłoki nie powinno wywalać explorera. Stroniłbym zatem od sugestii w stylu „nie wiem, co ci dolega, ale na pewno musisz wymienić dysk na SSD”. Trzeba zidentyfikować wadliwe rozszerzenie i tyle :slight_smile:

1 polubienie

Może i masz rację, u mnie regularne zwiechy na pulpicie, po kliknięciu na cokolwiek, wynikały z połowy HDD na czerwono…

Bingo :+1: A on doradza :joy:

nie to to jest laptop acer nitro 5 kupiony w zeszłym roku

Działa, dzięki :smiley: jestem bardzo Ci wdzięczny.

Bez przesady, dałem tylko namiary.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.