Ostatnio chcialem skorzystać z punktu przywracania systemu (a miałem ich kilka) i niestety zaden z nich nic nie zmienil. To znaczy żaden punkt nie przywrócił mi komputera do wcześniejszego stanu. Komunikat byl taki,że przywracanie jest niekompletne i że zadnych zmian w systemie nie dokonano. Obawiam sie,że nie mam co na razie na takie punkty liczyć,a szkoda.Jakiś czas temu otwieralem System Volume Information i zmienialem Uzytkownika .Ale teraz już wykasowalem swoje konto z praw do tego Folderu. Czy to sprawa SVI?Czy trzeba to sprawdzić w Trybie awaryjnym ponownie?Jak sprawdzić ,czy wszystko jest dobrze w ramach uslugi przywracanie Systemu?
Po co w ogóle dodawałeś swoje konto do uprawnionych, do tego folderu?
W obecnym stanie systemu już nie skorzystasz z punktów przywracania.
By w przyszłości uniknąć podobnych problemów, wyłącz przywracanie systemu
i zatrzymaj usługę: Usługa przywracania systemu.
Następnie korzystając z faktu, że dodałeś sobie uprawnienia do folderu System Volume Information ,
usuń ten folder.
Na koniec, włącz usługę: Usługa przywracania systemu i przywracanie systemu.
Tak przypuszczałem,że będą teraz problemy z przywracaniem.Czy teraz moznaby poprzez usunięcie SVI i wylaczenie wszelkich zwiazanych z nia uslug coś naprawić . Póżniej bym ponownie wszystko od nowa uruchomil .Czy to coś zmieni. ? Czy juz w obrebie tego systemu muszę pracować bez punktów przywracania . ?Jeśli ,tak to mogę Przywracanie wogole wylaczyć ?
O starych punktach przywracania możesz już zapomnieć.
Jeżeli zastosujesz się do mojej ostatniej sugestii, to przywracanie systemu zacznie normalnie działać.
Jeżeli, nie chciałbyś w ogóle korzystać z przywracania systemu,
to na samym końcu możesz wyłączyć przywracanie systemu:
Prawoklik na inkonie Mój Komputer / Właściwości / Przywracanie Systemu / “ptaszek” na Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach / Zastosuj / OK.
Jednak, nie polecam tego. Lepiej zostaw włączone przywracanie systemu chociaż na dysku systemowym z przeznaczeniem na nie minimalnej przestrzeni dysku.
Dziękuję za odpowiedż. Chcialem się tylko upewnić ,czy jeszcze jest szansa na powrot do normalnego korzystania z uslugi przywracania systemu.Nie chciałbym na razie systemu reinstalować .
zentuk
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
W tym celu proszę użyć przycisku
Zignorowanie prośby będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.