Mam zainstalowne w kompie ubuntu oraz windowsa. Znalazłem linka do Puppy Linux który jest linuxem zajmującym 100mb i można go używać na pendrive lub przenośnych dyskach. Pobrałem plik iso, rozpakowałem winrarem na mp4 i zresetowałem kompa. Chciałem go odpalić za pomocą przycisku Tab przy włanczaniu
Wyświetlił się Dysk Twardy
Cd-Rom
I jeszcze jakieś dziwne coś.
Potem odpaliłem biosa i chciałem zmienić botowanie. Problem w tym że mam do wyboru
First …
Second
I coś tam jeszcze
Ale do wyboru mam tylko ten dysk twardy, cs rom i tą 3 obcję. Nigdzie nie ma że ma się włączyć z usb. Wiecie może jak mogę temu zaradzić?
Następna sprawa to powiem że to działa ponieważ zainstalowałem to na otwartej płycie i mi działa, cały system + internet.
Podaj model płyty głównej, bo być może nie obsługuje ona boot’owania z Flash USB / Pendrive. Poza tym, ot tak się nie przekopiowuje plików, bo inaczej pendrive nie będzie mógł stanowić urządzenia startowego. I nie zakładaj dwóch takich samych wątków.
Wszystko wszystkim, ale Linucha z pendrive robi się zupełnie inaczej. Jak nie od dzisiaj wiadomo, Puppy Linux jest systemem opartym na Debianie, tak samo jak polski CD-Linux.pl. Na stronach wiki CD-Linuxa.pl możemy znaleźć kilka informacji na ten temat