Pusta przestrzeń po prawej stronie na stronie mobilnej - jak to naprawić?

Witam. Mam problem ze stroną internetową. Gdy przeglądam ją na laptopie/komputerze, to wszystko jest ok, lecz gdy odpalę ją na telefonie, to po prawej stronie jest pusta przestrzeń (patrz obrazek). Włączałem, wyłączałem wtyczki, bo myślałem, że może któraś powoduje takie coś, lecz ciągle jest to samo. Wie ktoś, jak mogę to naprawić? Dodam jeszcze, że takie pusta przestrzeń jest tylko na stronie głównej. Wchodząc np. w „kontakt” strona jest prawidłowo na pełna szerokość telefonu.

No cóż, nie zawsze strona internetowa napisana dla „normalnego ekranu” daje się prawidłowo oglądać na smartfonie. Wiele serwisów ma wersje mobilne swoich stron i jak wykryje takie urządzenie to automatycznie się przekierowuje. Może to być też wina samej przeglądarki - wypróbuj na innej.

Jak nie masz już aktualizacji systemowej przeglądarki (np. stary Kiano z własnym forkiem „WebView”) to spróbuj zmienić na inną wspieraną.

Można próbować do webmastera witryny zgłosić problem, może źle dodał padający śnieg (np. nieaktywny w strefie kontaktu).

Na siłę w Firefox można spróbować zablokować na stronie głównej poziome przewijanie przy pomocy regex w Stylusie:

@-moz-document regexp("https?:\\/\\/(www\.)?nazwastrony\\.pl\\.?/?$") {
html,
body {
    overflow-y: hidden !important
}
}

Nieco gorzej jest z konwersją tego na filtr do uBo lub regułę do AdGuard (trzeba by ogarnąć użycie „:matches-path(/^$/)”, a gdy używamy celowo starszego dodatku – to proceduralnie sprawdzać np. tekst w tagu „<title>”).

Nie, to nie jest wina przeglądarki gdyż próbowałem na operze, chrome, google i wszędzie jest tak samo. Dodatkowo znajomi sprawdzali u siebie na telefonach i również maja taką wolną przestrzeń po prawej stronie

To znaczy, że to wina źle napisanej strony.

Czyli co? Proponujesz zwrócić się z tym problem do administratora hostingu ?

Co ma administrator hostingu (np. pracownicy KEI) do kiepskiego webmastera (firmy „kogucik i ucik”), jak nie jest to darmowe hostowanie z dziwnymi reklamami za karę.