Pusty pulpit po zalogowaniu


(Tklukasz) #1

Witam!

Mam następujący problem, czasami po uruchomieniu komputera pojawia mi się sam pulpit (bez paska start i ikon na pulpicie) jedyne co pomaga to Alt+Ctrl+Delete i ponowne zalogowanie.

Podejrzewam, że może to być jakieś świństwo które przypałętało się z sieci, wirus lub coś podobnego.

Proszę o pomoc!


(Apdjs) #2

Pobierz ComboFix i przeskanuj system

Na czas pobierania i skanowania proszę wyłączyć wszelkie zapory i antyvirusy

Pobierz HijackThis i przeskanuj system

Kolejność jak podałem

Loga wklejasz na WKLEJ TO lub

WKLEJ a w poście daj linka


(Tklukasz) #3

Zgodnie z instrukcją przeskanowałem pod ComboFix: http://www.wklejto.pl/17447

a następnie pod HijackThis: http://www.wklejto.pl/17448

mam tylko nadzieje, że nie namieszałem na swoim koputerze jeszcze gorzej niż miałem przed skanoweaniem tymi programami :?


(huber2t) #4

W logach nic nie widze

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar całego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!


(Mariogaj) #5

fix

pozatym nic niewidze :confused:


(Tklukasz) #6

Dziękuję za podpowiedzi, popróbuję jeszcze jak radzi hubert2t z optymalizacja autostartu.

Na koniec dodam tylko, że mam laptopa i takie objawy pojawiaja się tylko na stacji dokujacej.