Pykanie, trzeszczenie w głośnikach przy włączaniu muzyki

Cześć,

Mam problem dotyczący głośników Modecom MC-MSF15 2.1 i laptopa Acer Swift 5, który ma jedno wyjście na słuchawki/mikrofon.
Za każdym razem, kiedy pojawia się możliwość odtworzenia dźwięku z laptopa, raz pierdnie/trzaśnie/pyknie. Taki dźwięk jakby się grzebało trochę zepsutym jackiem w wyjściu. Kiedy możliwość odtworzenia dźwięku znika, następuje odpyknięcie (nieco cichsze). I tak za każdym razem.

Przykład:
Włączony laptop, wszystkie programy wyłączone. Pulpit. Włączam przeglądarkę. Włączam youtuba. Pyknięcie. Oglądam sobie teledyski. Zmieniam stronę np. na pocztę gmail (gdzie nie ma żadnych dźwięków). Ciche odpyknięcie. Włączam z powrotem youtuba. Pyknięcie.

Przykład 2:
Włączony laptop, wszystkie programy wyłączone. Pulpit. Włączam aplikację Spotify. Pyknięcie. Zaczynam Słuchać muzyki. Wyłączam aplikację. Ciche odpyknięcie. Otwieram mikser dźwięku w prawym dolnym rogu, aby zgłośnić. Pyknięcie. Wyłączam go. Ciche odpyknięcie.

Przykład 3:
Włączony laptop, wszystkie programy wyłączone. Pulpit. Włączam przeglądarkę. Facebook. Przewijam walla. Pojawia się filmik. Pyknięcie. Scrolluję dalej. Ciche odpyknięcie. Pojawia się filmik. Pyknięcie. Scrolluję dalej. Ciche odpyknięcie.

Przykład 4:
Podłączam pendrive do USB. Pyknięcie. Odłączam Ciche odpyknięcie. :smiley:

Przy poprzednim laptopie, który miał oddzielne wyjście na słuchawki i mikrofon nie było problemu.
Przy słuchawkach nie mam tego problemu. Przy głośnikach wbudowanych też nie.
Wyłączyłem też na chwilę urządzenie mikrofon. Nadal pykało.
Screeny z menadżera urządzeń:

Gdyby tylko ten laptop cały czas “myślał, że jest możliwość odtworzenia dźwięku” to by nic nie pykało. Da się coś takiego ustawić?
Czy mam po prostu oddać na gwarancji, bo coś jest nie tak?

Spróbuj uaktualnić sterowniki ze strony Pomocy Technicznej Acer.

Niestety to nie zadziałało. Choć nie mam pewności, że zrobiłem to poprawnie :slight_smile: Przez Windows Update wybrałem ściągnięty folder ze sterownikiem.

Sprawdziłem jeszcze raz na słuchawkach. Przy głośności 100% też słychać pykanie w tych samych momentach, więc wina na pewno po stronie laptopa.

Integra + Badziewnej jakości budżetowe głośniki to normalna przypadłość w takich sytuacjach.
Po za dokuczliwym odgłosem przy starcie generowania / odtwarzania dźwięku powinny jeszcze trzeszczeć przy muzyce która gra na wyższym zakresie barw.

Jęli chcesz mieć w miarę dobre głośniki to poniżej 500zł bym nie schodził polecam coś Edifier
i jakiś DAC pod USB w twoim wypadku z racji posiadania lapka.

Nie wierzę, że jest to normalna przypadłość, bo byłoby więcej o tym napisane w internetach. Poza tym ten sprzęt nie jest aż tak bardzo bazarowy. Ta przypadłość jest niezwykle dokuczliwa, uniemożliwia korzystanie z laptopa z podpiętymi głośnikami.

Taki komentarz jest pod opisem twoich głośników…
“Dźwięk odtwarzają OK ale tak “strzelają” jak przechodzą w uśpienie/załączają się…”
Jeśli na poprzednim sprzęcie było wszystko OK to możliwe, że specyfika nowego, który ma na przykład “Technologię Intel Smart Sound” pozwalającą na wybudzanie i oszczędność energii, akurat w skojarzeniu z tymi głośnikami, będzie niestety tak się objawiać.
Poza tym, jeśli faktycznie słychać ten efekt w słuchawkach to wiadomo, że głośniki go uwydatnią.
Sprawdź jeszcze, czy na pewno dobrze zrobiłeś instalację tych nowych sterowników, porównując w jakiej wersji są do pobrania a jaką masz zainstalowaną.

1 polubienie

Mam wersję sterownika ciut nowszą, wypuszczoną dzień później.
Instalowałem wg wskazówek konsultanta Acer, który zasugerował, że to pewnie przepięcie na wyjściu jack i trzeba oddać do serwisu

“Przepięcie na wyjściu jack” - och ci wspaniali konsultanci…

1 polubienie

Cześć, mam dokładnie taki sam problem w nowym laptopie ACER Swift 5 z listopada zeszłego roku. Serwisant na infolinii ACER, chyba ten sam z którym Ty rozmawiałeś, też mi powiedział, że to najprawdopodobniej kwestia uszkodzonego gniazda jack na słuchawki i głośniki zewnętrzne. Dziwne, bo problem jest od samego początku użytkowania laptopa, żadnego uszkodzenia mechanicznego nie było, więc pewnie jest to wina złego montażu fabrycznego…

Mam pytanie, czy wysłałeś laptopa do serwisu? A jeśli tak to jaka jest diagnoza ACER? Ile się czeka na komputer z powrotem? Nie wiem, czy wysyłać kompa, bo na pewno naprawa trwa (oficjalnie do 30 dni)

Cześć,
Zgłosiłem usterkę przez stronę serwisowa Acera i dostałem odpowiedź, że jak najbardziej kwalifikuje się do naprawy i link do zamówienia kuriera do domu. Nie zdecydowałem się, bo nie chce zostać bez laptopa podczas izolacji koronawirusowej :blush:
Jak będziesz coś wiedział to pisz. Na marginesie - Twój czytnik linii papilarnych też działa tak w 50%?