Pytania o poprawność działania płyty głównej

Witam

Mam dwa pytania o płytę główna:

pierwsze - jak wejść w boot menu na płycie MSI KMM9-V ? wg instrukcji to menu powinno być pod skrótem F11. Ani na ekranie podczas bootowania systemu nie jest o tym wspomniane ani w ogóle ten skrót nie działa :confused:

drugie - o co może chodzić w takiej sytuacji: wyłączyłem quick boot i podczas kolejnego startowania komputera rozpoczął się oczywiście test pamięci. komputer zrestartował się kilka razy (podczas testu). dopiero za którymś razem test przeszedł do końca i teraz już jest jakby wyłączony. tzn ani po resecie ani restarcie komputera nie wykonuje się taki rozszerzony test. żeby wymusić jego włączenie muszę wejść do biosu i wyjść zapisując ustawienia (quick boot jest cały czas na disabled).

Spróbuj naciskając DELETE?:slight_smile: Jeśli masz klawiaturę USB możliwe, że (jak w moim przypadku się zdarzało) nie załaduje się klawiatura, podłącz wtedy jakąś na przelotkę PS/2 i spróbuj wtedy. Co do Quick Boot to nie potrzebnie to ruszasz jeśli nic się nie dzieje z komputerem.

Delete? Delete działa, ale nie chce wejść do biosu. Klawiaturę mam AT z przejściówką na PS/2.

Ajaja mój błąd źle przeczytałem, F8 być może.

W instrukcji jest napisane o F11 (ale F8 też nie działa).