'; ?\>[/code] Zawartość pliku common\_strona.php:
[code]\<?php define('PHPBB\_ROOT\_PATH', '../forum/'); // ścieżka do forum define('IN\_PHPBB', true); $phpbb\_root\_path = (defined('PHPBB\_ROOT\_PATH')) ? PHPBB\_ROOT\_PATH : ''; $phpEx = substr(strrchr(\_\_FILE\_\_, '.'), 1); include($phpbb\_root\_path . 'common.' . $phpEx); include($phpbb\_root\_path . 'includes/functions\_display.' . $phpEx); $user-\>session\_begin(); $auth-\>acl($user-\>data); $user-\>setup('viewforum'); $userdata = $user-\>session\_begin(); ?\>
Wszystko ładnie, pięknie. Wchodzę na strone login.php i widzę, iż jestem zalogowany na forum (po 3 sekundach następuje przekierowanie na moją stronę - dodałem funkcję login\_fp). Sprawdzam na forum - jestem zalogowany. Jednakże, kiedy wchodzę ponownie na stronę login.php - tracę tak jakby sesję (zostaje wylogowany z forum). Czy jest jakiś sposób, aby utrzymać sesję przy życiu ? Inne pytanie - jakie pliki musze zaincludować do skryptu na swojej stronie oraz jakich użyć warunków, aby wyświetlić inną zawartość dla osoby zalogowanej, natomiast inną dla użytkownika niezalogowanego ? Próbowałem użyć:
<?php
if($user->data['is_registered']) {
// ZAWARTOŚĆ DLA ZALOGOWANEGO
} else {
// ZAWARTOŚĆ DLA GOŚCIA
}
?>
Niestety, ale to nie działa. Za każdym razem pokazuje mi formularz logowania (zawartość dla gościa). Co muszę zrobić, aby skrypt działał tak, jak tego chcę ?