Witam mam takie pytanie do graczy gothica. Jestem paladynem juz tam przeszedłem tę gre kilka razy i moge juz poplynac do tego iraroth czy jak sie to tam pisze lecz nie płyne tylko wykonuje misje poboczne. Mam juz 2 misje u lorda Andre ze mam znaleźć goscia ktory sprzedaje bagiennie ziele ale najpierw mam udać sie do mortisa. Ja tego nie zrobilem i popytałem tych ludzi i nikt nic nie wiem potem znalazłem tego mortisa i on mi gada ze mam pytać sie bez zbroi, dobra pytam sie bez i nic! kogo mam sie zapytać??? wiem ze cos będzie z “BORKA” bo ma stale ten sam tekst ale jak mu sie pytam on mi gada " Nie, zjeżdżaj!" Wie ktoś co robić? help!!
porozmawiaj z tą dziewczyną z burdelu czerwona lataria chyba Casia sie zwie:p i na gorze dasz jej 50 złotych monet i ona powinna Ci sie wygadać.
Ten koles co sprzedaje bagienne ziele jest na farmie onara. Nazywal sie Dar czy jakos tak. Nie pamietam dobrze bo dawno nie gralem. Ale raczej to on
robinho nie o to chodzi. arlid ale ja juz z nią gadałem i nic.
Wczytaj starszy zapis gry bo rozmawiałeś najpierw z nia w zbroi a to luipa ja kiedys w NK nei mogłem naładowac miecza bo tez źle zamotałem fabułe.
Zrób tak:
-
Zdejmij zbroję.
-
Pójdź do Czerwonej Latarni.
-
Daj "alfonsowi:
50 sztuk złota.
-
Pójdź na górę z Nadią
-
Zapytaj ją co i jak.
-
Wyjdź przed budynek.
-
Zagadaj z tym kolesiem. (nie mów od kogo się dowiedziałeś tych informacji).
-
Pójdź do magazynu portowego.
-
Zabij kolesia.
-
Poszukaj skrzynki i weź bagienne ziele.
-
Pójdź do Lorda Andre.
I tu 2 rozwiązania:
a)Jeśli chcesz być dobrej duszy Oddaj bagienne ziele Lordowi Andre
b)Jeśli chcesz mieć zaliczony dodatkowy quest, powiedz, że wrzuciłeś paczkę do basenu portowego. Wtedy pójdź do farmy Onara. Tam gdzieś jest koleś który szuka paczki z bagiennym zielem. Z resztą powinieneś sobie poradzić :mrgreen:
PS. Sorra, że czasami trochę mało szczegółów podałem, ale nie za dobrze już pamiętam GOTHICA II.