Pytanie do moderatorów wortalu

Witam,

bardzo proszę o odpowiedź moderatorów, zatwierdzających komentarze na wortalu, dlaczego moje komentarze (podpisane Przemo) nie mogą ujrzeć światła dziennego. Sprawa dotyczy artykułu “Awaryjny pendrive z ArcaVir 2009” jak również wcześniejszego: Wave od Google, czyli nowe pomysły na komunikację.

Nie będę tutaj ich przytaczać, gdyż moderator (-rzy) wiedzą o które chodzi. Prośba o wyjaśnienie na adres mailowy, też przeszła bez echa.

Naprawdę bardzo dziwne podejście

a czytałeś ten temat:

viewtopic.php?f=4&t=204990

??

#devil33-

dziękuję za chęć pomocy, ale w tym wypadku to nie jest ten problem. Komentarz “neutralny” pojawia się. Ginie ten, w którym wyrażam wątpliwości co trafności tematu (sformułowania jego tytułu) lub poprawności gramatycznej pewnego zdania. W tym drugim przypadku, z podaniem linku do źródła moich wątpliwości.

To przywilej modów. Na własną rękę rób to przez PW i wszystko będzie OK.

Już nie raz było to poruszane na forum, ale chyba nie wszyscy to czytali albo nie do wszystkich dotarło: MODERATORZY FORUM NIE MAJĄ NIC WSPÓLNEGO Z ZATWIERDZANIEM KOMENTARZY DO NEWSÓW.

…a od kiedy tak jest ?? proszę o uświadomienie :wink: nie tak dawno dostep do dodawania mieli byli moderatorzy …

A spójrz na temat:

Moderator wortalu (bo przecież osobę zatwierdzającą komentarze można nazwać moderatorem, nie jest to błąd), a moderator forum, to jest pewna różnica.

Kpc21 ,

A spójrz na to :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=5#ovortalu

od kiedy jest moderator wotralu??

Tak się składa, że redaktor , to jest osoba odpowiedzialna za pisanie newsów (mówię o definicjach słownikowych). Natomiast moderator to osoba pilnująca porządku na czacie (tam niekiedy zwana op(erator)em), forum czy grupie dyskusyjnej.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Moderator_(internet:

Tak więc stwierdzenie “moderator wortalu”, a raczej “moderator komentarzy” jest jak najbardziej poprawne.

@Areh:

chyba:

wyraźnie napisałem:

po drugie w dziale o wortalu a nie o forum.

Zaczyna się mała ciuciubabka. Komentarze nie są od dyskusji na takie tematy, na forum: to nie my. To zostają niedobre duszki działające na wortalu.

Gratuluję sprawności powiadomień o nowych wątkach w moim poście. Pierwsze powiadomienie po ponad pól godzinie, o reszcie cisza do teraz

Kpc21 , tak na marginesie wiesz kto zatwierdza komentarze na dobrychprogramach ?? chyba nie, wiec nie rzucaj tutaj wikipedia :lol:

z mojej strony EOT

@xulu:

nie czepiajmy się słówek, chodzi o osobę zatwierdzającą komentarz. Możemy ją w skrócie nazwać moderatorem, cenzorem,redaktorem itp. Widzę, że jak zwykle dyskusja schodzi na boczny tor

Nie wiem, ale nazwać te osoby moderatorami można.

Nie zdziwiłbym się, gdyby były to osoby wyszczególnione w dziale “o vortalu” jako redaktorzy.

przemopk , wszelkiego typu takie “problemy” zgłaszaj na adres redakcyjny.