Pytanie do osób korzystających ProtonVPN

Witam,
czy korzysta ktoś, oprócz mnie, z darmowego protonvpn? Jeszcze kilka dni temu miałem ustawione połączenie na sztywno i była bajka, ping rewelacyjny. Niestety, postanowiłem pokombinować z partycjami i teraz nie mogę znaleźć tego fajnego - albo mi zrywa połączenie albo wyskakuje komunikat, że dużo osób korzysta i żebym sobie wykupił coś lepszego. Wiem, że mógłbym przetestować każde połączenie osobno, ale u mnie (mam KDE-Plazmę) jest to bardzo kłopotliwe, muszę każdorazowo wklepywać nazwę i hasło.

Testowałem nl 101 udp, nl 103 tcp, nl 113 tcp, a nawet jp 09 udp. I nie bardzo :frowning:
Który z nl jest w porządku?
A może jest to gdzieś zapisane na /home/ (akurat wszystko z /home/ zachowałem)?

Ustaw, żeby hasło było widoczne dla każdego użytkownika (we właściwościach połączenia). Wtedy zapisze się ono na stałe.

Kombinuję przy tych ustawieniach na różne strony i nic to nie daje. Pobiera się certyfikat, jednak nazwy i hasła już nie. Ale nie to na tę chwilę jest zasadniczym problemem. Najważniejsze bym mógł na nowo korzystać z darmowego vpna.

Który to był? Może bym gdzieś z /home/ wygrzebał? (jak już pisałem /home/ zachowałem).
Albo gdyby jakaś dobra duszyczka napisała, który vpn śmiga…

Mam dosyć leciwy sprzęt, bez dysku ssd. Jak się korzysta, to się korzysta, ale jak się kombinuje przy tych połączeniach, to krew człowieka zalewa…