Pytanie do użytkowników Netii

Witam

Jestem nowy na forum, mam pytanie dotyczące internetu w Netii, zamówiłem internet 1mb 5 lutego przyszła umowa, a 6 ją odesłałem. A internetu jeszcze niema. Dzwoniłem do infolinii Netii i pani powiedziała mi że TP jeszcze nieodesłała umowy do Netii. Więc moje pytanie jest takie: Da sie coś zrobić aby przyśpieszyć ten “proces” i ile wy czekaliście na podłaczenie od nadania umowy ?

Witaj. Proces niestety nie trwa błyskawicznie, przynajmniej w moim przypadku, bo czekałem aż 22 dni. Spowodowane to było na pewno tym, że gdy oczekiwałem na aktywację (sierpień 2007), było dużo natężenie chętnych, a także musiałem czekać aż Netia przeprowadzi jakieś zabiegi, po skończeniu mojej umowy na neostradę tp.

Sprobuj wysłać ponaglenie do działu technicznego Netii na stronie kontaktowej. Jako cel kontaktu wybierz Zgłoszenia techniczne i opisz dokładnie Twoją sytuację.

Poczekasz sobie i nie ma co się irytować. Mają zgłoszenia które są w kolejności wklepywane do bazy danych. Ja też długo czekałem.

poczekasz, ja czekałem od 27lipca 2007 do 4 września, problemem byla TPsa która zwlekała ze zgoda na świadczenie usługi, ale warto czekać, przynajmniej jest taniej

TP ma 2 tygodnie wyrażenie zgody abyś miał internet w Netii , ja czekałem 2 tygodnie i po tym terminie na drugi dzień Netiia przysłała mi modem i internet był gotowy :slight_smile:

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi :smiley: . Rzeczywiście sobie jeszcze poczekam :cry:

Pozdrawiam