Nie oczekiwałem copy / paste z netu bo taki tekst to sam mogę napisać po ponad 40 latach pracy przy komputerach.
To, że podłubałeś przy laptopie nic nie rzutuje na wiedzę i chęci. Ot taka prosta czynność którą wykonują 13-latki, a różnice są małe, bo jeden naprawi rower inny wymieni mamci urwany kabelek w lokówce.
Chłopcy w tym wieku zaczynają dłubać w czym się tylko da.
Dam Ci poradę. Nie mów kim chcesz być. Rób to co lubisz aby zostać gościem który się zna lepiej niż przeciętniak. A to kim zostaniesz to okaże się za kilka, kilkanaście lat.
@Linux_and_windows_us widzę że nie jesteś zadowolony z odpowiedzi @Wredzia ale on ma rację, napisał to tylko tylko trochę bardziej bezpośrednio i szorstko, trochę mniej delikatnie. Tego typu głos w dyskusji jest również potrzebny, stabilizujący. W sumie moje wypowiedzi idą w podobnym kierunku, ale bardziej nastawione są na motywację.
Czasami trzeba poczytać teksty łagodne i motywujące a czasami potrzebna jest konkretna zachęta do działania. Reszta należy do Ciebie, ważna jest praktyka. Wtedy mózg inaczej działa. Wiesz że sporo potrafisz a nie tylko myślisz że potrafisz. To otwiera wiele dróg i możliwości, w różnych branżach.