Wiem że może to być dziwne ale może i jestem młody ale tak bardzo lubię komputery że jak odkryłem że muszę wymienić wentylator w laptopie bo mi się procesor przegrzewał zrobiłem to bez problemu wymieniłem wentylator z niedziałającego na działający ten sam model i teraz laptop mi spokojnie działa został mi tylko update sterowników karty graficznej go karta graficzna mi szwankuje a w przyszłości planuę być technikiem informatykiem (BTW mam 13 lat i jestem W 7 klasie)
Wymieniłeś wentylator z przyjemnością, wymieniłeś procesor. Wszystko działa. Twoja rzeczywistość sama mówi co o tym należy sądzić nie musisz pytać. Zajmuj się tym dalej, naprawiaj sprzęty, wyciągaj wnioski, oglądaj kanały YT osób które zajmują się serwisem w IT. Można podejrzeć jakie mają sprzęty jakie akcesoria do napraw. Patrz co się opłaca naprawiać, co nie opłaca, co jest proste i zyskowne, co jest trudne i drogie w naprawie. Zdobywaj wiedzę praktyczną. Jeżeli dalej będziesz to czuł to…
Z czasem możesz iść na staż do dobrze prowadzonej firmy informatycznej/serwisowej/IT. Poznasz nowe sposoby radzenia sobie z problemami. Warto raz na jakiś czas zobaczyć na żywo jak to robią inni, zwłaszcza osoby wysoce wykwalifikowane. To dodaje nowej świeżości.
To działa w dwie strony. Ty też wniesiesz w ich zespół swoje rozwiązania i pomysły. Jeżeli będziesz dobry, to często firma w której masz staż nie będzie chciała żebyś odszedł. Zaproponują ci pracę.
Sorry ale zrobiłem błąd ale poprawiłem
Nie wymieniałem jeszcze nigdy procesorów przede wszystkim dlatego że nie mam potrzeby ale zawsze mogę wymienić jakoś z amd radeon na amd silver bo taki też mam
Nie laptop nie jest stary bo Lenovo Ideapad 3 81W1
Pewne rzeczy da się wymienić nawet jak masz wlutowane, ale to jest poziom ekspert. Mówimy o elektronice precyzyjnej, laptopach więc polecę Ci dwa kanały. To są wysokiej klasy specjaliści z wieloletnim doświadczeniem i dobrym warsztatem, więc nie zniechęcaj się że nie umiesz tego wszystkiego do razu. Jednak jak chcesz być serwisantem wyższej klasy to warto w tym kierunku zmierzać.
Bardzo miło słyszeć:) ale pamiętaj, że wiedza dopiero coś znaczy jak wykorzystujesz ją w praktyce. No i na początku nie musisz znać wszystkiego. Jeżeli chcesz na serwisie w przyszłości zarabiać, to musisz być na bieżąco. Rok za rokiem producenci wprowadzają jakieś nowe pomysły do konstrukcji laptopów. Często związane z utrudnianiem życia serwisantowi.
Mam pytanie
Czy jest to dobry pomysł by rozmontować z drugiego takiego samego laptopa nieużywanego i z rozłączaną baterią coś tam rozmontować nie wiem np. Płytę główną a potem się na niej uczyć co jest gdzie?
Czemu? W domowych warunkach przy odrobinie wprawy i pomysłowości wymienisz CPU w laptopie.
Potrzebna opalarka, albo hot-air, sito BGA do tego CPU, chyba, że kupisz z kulkami, topnik, plecionka miedziana, trochę kalafonii, od dołu jakiś grill elektryczny i sporo umiejętności manualnych. Dawno dawno temu, jak jeszcze w kraju nie było za bardzo sprzętu, nie jeden układ BGA tak lutowałem.
A płyty elektrycznej, do dzisiaj używam czasami do suszenia niektórych płyt, jak zabraknie miejsca gdzie indziej.
Według mnie położenie glazury w łazience, cięcie płytek pod kątem, czy kładzenie tynku jest trudniejsze. Przynajmniej, mi sprawiało więcej kłopotu niż jakaś tam wymiana CPU.
Po pierwsze to można sobię sprawdzić w internecie ale spoko
Sprzęt: Diagnozowanie, naprawa i konserwacja komputerów, laptopów oraz urządzeń peryferyjnych (drukarek, skanerów).
Oprogramowanie: Instalacja, konfiguracja i aktualizacja systemów operacyjnych (Windows, Linux) oraz oprogramowania użytkowego.
Sieci komputerowe: Projektowanie, budowa i administrowanie lokalnymi sieciami (LAN). Konfiguracja sprzętu sieciowego (routery, przełączniki).
Bezpieczeństwo: Zabezpieczanie sieci, konfigurowanie uprawnień użytkowników i dbanie o cyberbezpieczeństwo.
Bazy danych: Tworzenie, administrowanie i obsługa baz danych.
Tworzenie stron: Projektowanie, tworzenie i administrowanie stronami oraz aplikacjami internetowymi.
Wsparcie techniczne: Rozwiązywanie bieżących problemów technicznych u użytkowników (helpdesk).
Język angielski: Znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym pracę z dokumentacją techniczną.
Umiejętności miękkie: Skuteczna komunikacja z klientami i współpracownikami, rozwiązywanie problemów oraz analityczne myślenie.
Serwis: Diagnozuje i naprawia usterki sprzętowe oraz problemy z oprogramowaniem.
Administracja: Zarządza systemami komputerowymi, kontami użytkowników i uprawnieniami w sieci.
Wsparcie IT: Pomaga użytkownikom w rozwiązywaniu problemów technicznych.
Implementacja: Wdraża nowe systemy informatyczne oraz konfiguruje sprzęt i oprogramowanie.
Tworzenie: Projektuje i tworzy strony internetowe oraz zarządza bazami danych.
Dokumentacja: Prowadzi dokumentację techniczną oraz ewidencję sprzętu i oprogramowania.
Konserwacja: Wykonuje regularne kopie zapasowe danych (backup) i przeprowadza konserwację sprzętu.