Ta wersja offica jest na 3 stanowiska więc czy moge zainstalowac tego offica na moim kompie stacjonarnym i na laptopie?-laptop jest używany głównie przez mojego brata który nie mieszka ze mna ale faktycznie lapek jest mój
Jeśli brat nie mieszka z Tobą, to raczej ten program poza wspólnym gospodarstwem domowym jest nielegalny.
Cytat ze strony MS:
“Opisywany produkt nabyć mogą osoby będące w momencie zakupu uczniami, studentami lub nauczycielami oraz osoby pozostające we wspólnym gospodarstwie domowym z taką osobą.”
I cała strona:
http://www.microsoft.com/poland/office/ … mpare.mspx
OT:
Świętochłowice - moje miejsce urodzenia.
no niby tak ale lapek jest mój a bratu go tylko pożyczam więc troche to zakręcone jest
Najlepiej telefon do MS z pytaniem - Czy program zainstalowany na prywatnym laptopie, po przeniesieniu komputera poza obszar gospodarstwa domowego jest dalej legalny ?
Ewentualną odpowiedź dać na forum, bo może to więcej ludzi zaciekawić.
może już ktoś dzwonił w takiej sprawie a jeśli nie to jutro zadzwonie (teraz ms pewnie śpi :]
Przecież laptopów z reguły nie używa się jako stacjonarnych kompów w jednym miejscu tylko zabiera się ze sobą więc nie powinno być z tym problemów.
Możesz śmiało to zainstalować na laptopie, jeżeli właściciel tegoż spełnia warunki licencji. Mam w domu zainstalowany ten pakiet, zarówno na stacjonarnym i na laptopie, który często wędruje poza domem. Nie ma znaczenia, gdzie znajduje się komputer, gospodarstwo domowe rozumiane jest tu raczej jako związek oparty o więzy rodzinne, a nie lokalowe, choć definicje różnie to określają. Tak ja to rozumiem.
Zresztą, jak piszą niektórzy --> tel. do MS w razie wątpliwości.
dzwon do MS i daj tutaj odpowiedz!