Pytanie dot pływających okien i podzielonego ekranu w MIUI 12.5 oraz EMUI 8.0.0

Witam!
Mam dwa pytania:

1. Czy MIUI 12.5 w smartfonie Redmi Note 8T obsługuje funkcję dzielonego ekranu?

Jak widać na SS, mam tylko opcję „Pływające okna”.
  2. Czy EMUI w wersji starej, bo starej - 8.0.0 w smartfonie Huawei Mate 10 Lite wspiera pływające okna?

Na SS widać pierwszą o lewej ikonkę obok nazwy aplikacji, która uruchamia dzielony ekran.

Z góry dzięki :slight_smile:

https://www.google.com/search?client=opera&q=Czy+MIUI+12.5+w+smartfonie+Redmi+Note+8T+obsługuje+funkcję+dzielonego+ekranu%3F&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Jeśli chodzi o MIUI 12, to wyczytałem, że przez skróty przycisków to działa.
Jak podzielić ekran w telefonie Xiaomi? | Techfanik

Jednak u mnie tego nie widzę…

Jaj wygląda sprawa z pływającymi oknami w EMUI 8?

Na samym dole jest
Skróty przycisków

U mnie tego nie ma. Podobno to bug w mojej wersji MIUI.

A przełącz region na Szwajcarię i sprawdź aktualizację. U mnie dopiero tak zaskoczyło z aktualizacją.

@jajecpl
Hej!
Przestawiłem ten region na Szwajcarię i co?? Nowy update :smiley: Pobrałem to i podbiło mi wersję z 12.5.2 na 12.5.5. Zabezpieczenia z maja 2022 :smiley: Były z grudnia 2021 bodaj.

Daję SS:

Co do skrótów, to… ni ma :frowning:

Chyba, że ja cały czas coś źle robię.

Czasami jak masz ustawiony jakiś motyw a nie czyste miui, niektóre funkcje nie działają.ustaw klasyczny albo bez ograniczeń i spróbuj

:open_mouth: Co? Motyw, by uruchomić podział ekranu?? Żal. Daję chyba sobie spokój.

Może sprawdź czy jest szansa na MIUI 13 i być może nawet Android 12 (inna sprawa, że Googlowskie Pixele od 2 tygodni mają Android 13).

:open_mouth: :open_mouth: Wow! już jest Android 13?? Co do MIUI 13, to pewnie MIUI Polska jest… Jednak pewnie trza odblokowywać bootloader, tak??

Miui 13, Android 12. Zawsze numerek na wyrost :slight_smile:

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.