Pytanie dot renderowania w Vue/3ds max

Aktualnie renderuje animacje w programie Vue xStream 8, renderuje mi sie jedna klatka ~30 min a takowych musze miec 700… ;/

mam Athlon X2 5200+ @ 3,01GHZ

To mi zajmie cale wieki a ustawienia naprawde dosc niskie - na final/broadcast i szybciej chyba sie nie da i w zwiazku z tym mam takie pytanie czy da sie to wspomoc przez GPU?

Mam ATI 5670 i Nvidia 8800GT - ta druga wspiera CUDA, nie ma jakiegos sposobu zeby do Vue ( ewentualnie wyeksportowac to do 3ds max podobno v11 wspiera mental ray co z kolei wspiera GPU) tyle wyczytalem na necie ale trudno cos konkretnego znalesc. Czy w ogole istnieje jakis sposob zeby to przyspieszyc? renderowalem nawet na 3 kompach i dalej to wolnooo idzie

taki cytat ktory znalazlem :

Może to banalne ale na potrzeby animacji wcześniej wypieka się teksturki z najcięższymi efektami, oczywiście tam gdzie można to zrobić. Zobacz http://www.max3d.pl/forum/showthread.ph … 38&t=63774

z tego co wyczytalem to dla ruchomych obiektow nie bardzo to sie da zrobic… a w tej animacji ruszaja sie drzewa i te inne dziadostwa ;/ jeszcze poczytam o tym wypalaniu tekstur…

Oczywiście nie wszytko da się wypalić, ale AO i GI, bump (chyba że używasz dispersion do kory) jak najbardziej.

tylko nie mam pojecia gdzie to sie ustawia to wypalanie :stuck_out_tongue: szukalem po necie i malo co jest o tym xStream…

wydaje mi sie ze to moze byc to:

192.png

cale opcje renderowania:

155.png