Witam,
mam pytanie dotyczące aplikacji Trello. Kiedyś miałem styczność z tą aplikacja (wyłącznie wersja darmowa) i przyznam, że ona się bardzo mi sprawdziła ale usunąłem ją w trosce o zachowanie prywatności. Słyszałem wtedy, że aplikacja nie dba kompletnie o prywatność danych (nawet gdy tablice są prywatne) i łatwiej jest o przesieki danych itd. Wtedy podjąłem decyzję o usunięciu tej aplikacji. To było kilka lat temu. Wtedy też słyszałem, że Trello ma wzgląd do bazy danych i np. mogą skopiować sobie kontakty, adresy e-mailowe Klientów itd. Dziś wszedłem z ciekości znów na stronę trello i dowiaduję się, że została chyba przejęta przez firmę Atlassian, która ma siedzibę w Australii. Jeśli chodzi o prywatność danych to również „niby” się znacznie poprawiło. Czy może ktoś to wszystko potwierdzić i, że nie muszę się obawiać o wycieki danych czy, że np. Trello „skopiuje” sobie dane moich Klientów z tablic prywatnych do swoich celów np. marketingowych? Drugie pytanie: czy jest jakaś inna i polecana przez was aplikacja podobna do trello (system tablic), która działa na podobnej zasadzie, jest spolszczona lub aby była możliwość zainstalowania jej na swoim serwerze ale z naciskiem na prywatność danych. Niestety nie korzystam z systemu Windows, więc najlepiej aby była typowo online lub do wgrania na serwer. Z góry dziękuję za pomoc