Witam wszystkich, mam kilka pytań:
1. Zainstalowałem stery przerobione na LAN dla modemu sagem 800 na moim kompie i nie wiem jak skonfigurować autoconekta zeby mi sam sie podaczał do neta, jak dawałem nowe połączenie w Winie to tez to nic nie pomogło… Wie ktos jak skonfigurować takie połączenie ?? i co polecacie tryb LAN czy WAN ??
Dodam ze jak zainstaluje modem w WAN i skonfiguruje połączenie to bezproblemu mi startuje net z systemem
2. Zainstalowałem stery w trybie WAN i skonfigurowałem Autoconecta i wszystko działa dobrze tylko zapragnąłem mieć do tego wszystkiego 45dniowy program cFos (on powinien działac na sterach WAN) i zainstalowałem go zgodnie z instrukcją zamieszczoną tu:
http://turbokrecik.info/index.php?go=81
ale nie mam pewnosci czy cFos działa bo:
a) jak klikam na niego w trayu ppm i wyswietla sie menu i jak wybiore opcje “Connection raport” to wyświetla mi sie cos takiego :
i nie wiem co to ma znaczyc
b) gdy klikne na nim dwa razy to wyskakuje cos takiego:
i nic sie tam nie zmienia
dodam ze zmieniłem połączenie i teraz autoconect automatycznie ma połączenie “neostrada with cFos” wie ktos w jaki sposób uaktywnic cFosa ??
3. i ostatnia sprawa…
podczas instalacji cFosa i jego konfiguracji nie wyswietliło mi sie ostatnie okienko z tutoriala jaki podałem wyzej mówie dokładnie o tym:
moze dlatego cFos mi nie chce działac… kopałem w całym programi zeby włączyc Traffic Shaping ale nie umiałem tego znalesc, moze ktos wie gdzie tego szukać ?? Ps. próbowałem reinstalki
dziekuje wszystkim za pomoc