Pytanie o Bluetooth

Proszę o jakieś informacje dotyczące tego typu przesyłania plików.

Kupiłam do męża telefonu USB,ale jak pisałam w wcześniejszych postach-nie bardzo mi to chce zaskoczyć :frowning:

Słyszałam o bluetooth,ale zupełnie nie wiem co to jest-na jakiej zasadzie działa i jak się to ma do dwóch różnych telefonów?

(1.Samsung C300,2.Nokia 6030).

Proszę o pomoc,oraz linki do godnych polecenia aukcji na Allegro dotyczące tego “sprzętu”.

Każde info mile widziane.

Dziękuję-Pozdrawiam

:slight_smile:

P.S:Aha-jeszcze jedno-nie potrafię w tej Nokii ustawić sobie WAP,a chciałam pościągać sobie dzwonki-proszę również o pomoc z tym.

Obydwa te telefony nie mają modułów Bluetooth, więc ten sposób komunikacji odpada. Podczerwieni też nie mają, więc jedyny sposób to połączenie z komputerem za pomocą kabla.

Kolejna sprawa - telefony te obsługują ubogą ilość formatów plików, więc nie można “poszaleć” - w zasadzie tylko jakieś proste dzwonki i obrazki można wymienić między nimi.

Co do WAP - polecam wejść na stronę operatora sieci, w jakiej działa telefon i odnaleźć sposób konfiguracji wybranego modelu. Często jest możliwość wysłania sobie ze strony ustawień WAP na telefon.

no my telefony mamy tylko po to aby mieć ze sobą kontakt,więc bajery nas nie interesują.

Ale fajnie mieć na wyświetlaczu fotkę rodzinki,nie?

Szkoda że nic z tego :frowning:

Dziękuję.

Dam znać jak mi coś nie wypali z tym WAP.

czym się różni WAB csd od gprs,bo nie wiem które jest dla mnie :frowning:

Weź wap po gprs. Przez gprs po prostu będzie pobierać Ci dane.

mam jeszcze jedno pytanie…

dzwonki polifoniczne to tylko “melodia”,prawda?

Natomiast-chciałabym dzwonek w formacie mp3 ,jak mam go szukać?

(chodzi mi o konkretną pieśniczkę :wink:

dzięki

P.S:Jeśli zna się ktoś dobrze na telefonach-i tego typu sprawach o które pytam,proszę piszcie na gg-bo wydaje mi się że zaśmiecam forum a mam kilka pytań-jak widać jestem troszeczkę “zielona” w tym :confused:

Dzwonków mp3 i tak nie użyjesz w tych telefonach, które wymieniasz na początku (Nokia 6030 i Samsung SGH-C300), bo nie obsługują formatu mp3, pomijając już fakt, że mają bardzo mało pamięci na pliki.