A miałeś w tedy dysk podzielony na partycje ? czy tylko miałeś jedną dużą partycje C ? Bo jeśli tak to normalne że instalator wykonał format calego dysku.
:shock: Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem. Może instalator Windy się żle załadował i tym razem może będzie wszystko ok. Oraz zmniejsz liczbę partycji np. na dwie być może to jest przyczyną problemu.
Myśle że poprzednim razem albo coś źle kliknołeś albo porostu jakis eroor był. W każdym razie ja mam dysk 40 gb i aż 5 partycji (4 zwykłe+1 na której jest tylko plik wymian), formatowałem już 3 albo 4 razy i nigdy nie zdażyło mi się zeby sformatowało sie coś więcej niż C. Dla pewności zrób sobie kopie ważniejszych rzeczy i spróbuj…
Nie usuwaj partycji tylko formatuj! I nie z konsoli tylko z instalatora windy.
Kiedy instalacja dojdzie do miejsca wyboru miejsca na winde klikasz C i go formatujesz. Nie pamiętam teraz dokładnie, ale instalacja XP jest bardzo prosta, pod warunkiem że uważnie czytasz co mówi instalator!
Jeszcze jedno! O ile wiem to przez usunięcie jednej (pierwszej) partycji możesz sobie wykasować dane ze wszystkich!